Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svarte feil, vant 1,6 millioner

LONDON: Tony Kennedy (29) svarte feil på et spørsmål om tennis i et tv-show, men vant allikevel nesten 1,6 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva er det minste antall slag en spiller må slå for å vinne et sett i tennis? Det var spørsmålet Kennedy fikk i spørreprogrammet «Who Wants To Be A Millionaire» (Hvem ønsker å bli millionær). 29-åringen fikk fire alternativer å velge mellom, og valgte det åpenbare, men feilaktige, 24 slag.

At det var feil visste tydeligvis ikke de som hadde laget spørsmålene, for datamaskinen på det populære tv-programmet doblet umiddelbart Kennedys gevinst og han fortsatte helt til han ga seg med 1,6 millioner i lomma.

Det riktige svaret er nemlig 12 slag. For å vinne et sett må en spiller vinne seks game. Han kan vinne sine egne tre serve-game uten at motstanderen klarer å returnere ballen over nettet, altså ved å serve 12 ganger. Hvis motstanderen server bare dobbelt-feil i sine game, kan spilleren vinne de tre gamene uten å røre ballen.

En talsmann for tv-programmet sa at han ikke visste om Tony Kennedy ville få lov til å beholde gevinsten.

(NTB-Reuters)