Svarte på Trumps «pussy»-utspill: - Donald takler ikke å tape

Dagbladet møtte Ted Cruz i Manchester.

KAMPANJETUR:Presidentkandidat for Republikanerene, Ted Cruz, møtte på dineren Red Arrow i Manchester, New Hampshire i dag. Et gigantisk pressekorps hadde møtt opp for å høre hva Cruz hadde å si om Donald Trumps «pussy»-uttalelser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAMPANJETUR:Presidentkandidat for Republikanerene, Ted Cruz, møtte på dineren Red Arrow i Manchester, New Hampshire i dag. Et gigantisk pressekorps hadde møtt opp for å høre hva Cruz hadde å si om Donald Trumps «pussy»-uttalelser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER, NEW HAMPSHIRE (Dagbladet): Det gikk et støkk gjennom Verizon Wireless Arena i natt, da Donald Trump holdt sitt siste velgermøte før primærvalget i New Hampshire. 

Da han skulle kommentere motkandidat Ted Cruz' negative holdning til forhørsmetoden vanntortur, ropte en publikummer foran ved scenen noe som for de fleste i salen var utydelig. Trump selv oppfattet det imidlertid, og gjentok budskapet til hele arenaen.

- Hørte dere hva hun sa? Jeg regner ikke med mange av dere kommer til å gjenta dette. Hun sa han er en «pussy» sa Trump til stor applaus og latter fra salen.  

- Takler ikke å tape Ted Cruz møtte i dag opp utenfor dineren Red Arrow i sentrum av New Hampshires største by Manchester. Foran et pressekorps på flere titalls journalister og fotografer, svarte Cruz på kommentaren fra «The Donald».

- Donald takler ikke å tape veldig godt og hans sedvanlige svar er å begynne med fornærmelser, sa Cruz bare fem timer før valglokalene stenger i New Hampshire tirsdag.

- Som vanlig er fornærmelsene ganske dumme og respektløse, sa Cruz. 

Ted Cruz vant etter nominasjonsmøtene i Iowa, på tross av at Donald Trump ledet på de siste målingene før valget. Når Trump havnet på andreplass, var derfor konsensusen at han hadde tapt, og Cruz hadde vunnet. 

I New Hampshire ser det ut til å bli ganske så annerledes. Trump har en gigantisk ledelse på meningsmålingene, og han har nå ledet i 75 meningsmålinger på rad i delstaten på nordøstkysten. For Cruz er New Hampshire er mellomstopp, hvor han kan dra med seg bonus med et brukbart valgresultat. 

At det er delte meninger om Cruz, er det ingen tvil om. I går ble to menn kastet ut fra et Ted Cruz-møte etter å ha hevdet den konservative kandidaten var «besatt av demoner». Utenfor restauranten i Manchester i dag, var det en som ropte «drittsekk» (shitbag) etter ham. 

Fornærmelsene går imidlertid ikke inn på ham og insisterte på at han ikke ville svare Trump med samme mynt. 

- Han liker ikke at han tapte i Iowa, så han har valgt å fornærme, sier Cruz. 

Forsvarte seg Umiddelbart etter at Trump gjentok budskapet fra kvinnen i salen, prøvde han å spøke bort hele situasjonen.

- Til dere i pressen. Dette er en ordentlig reprimade jeg gir henne nå, men vi skal vel la henne bli? sa Trump om kvinnen.

Svaret i salen var et rungende ja.

Trump har forsvart hendelsen med at han bare gjentok uttalelsen. Nyhetsnettstedet Mic sporet opp kvinnen i salen som brukte p-ordet i natt. 

- Jeg så på debatten, og Ted Cruz virker som en «pussy». Han har ikke ballene til å stå opp mot Putin. Han har ikke baller til å stå opp mot andre statsledere. Trump har baller på størrelse med vannmeloner, mens de andre har baller som små druer, sa kvinnen, som ikke ville oppgi navnet sitt, ifølge Mic.

Trump er favoritt til å vinne Republikanernes nominasjonsvalg i New Hampshire, mens Bernie Sanders leder stort foran Hillary Clinton.

Resultatene fra primærvalget kommer inn fra klokka 01.00 i natt. Dagbladet.no følger det spennende primærvalget gjennom hele natta!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer