Svarteboksen er funnet

50 drept etter flystyrt i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etterforskerne har funnet den såkalte svarte boksen fra flyet som krasjet i et hus Buffalo i natt.
Det melder CNN.

Viktig spor
Denne boksen, som inneholder all informasjon om flyvningen og samtalene mellom flyet og kontrolltårnet er svært viktig for den videre etterforskningen.

Den vil bli brakt til Washington for videre undersøkelser.

50 personer ble drept i ulykken.

49 var ombord i flyet og et ble offer på bakken. Blant de døde er enken til et av ofrene 11. september 2001.

Flyet fra Continental Airlines var av type Dash-8. Det var på vei fra Newark til Buffalo da det krasjet en drøy mil fra flyplassen.

Styrtet minutter før landing
Omkring fem minutter før Flight 3407 skulle lande på Buffalo Niagara International Airport, styrtet det og traff et bolighus i Clarence Center, klokka 22.30 lokal tid.

Flyselskapet har i kveld offentliggjort navnene på besetningen som var ombord da flyet krasjet. Det var kaptein Marwin Renslow, medpilot Rebecca Shaw og kabinpersonalet Matilda Quintero og Donna Prisco som omkom. Dessuten reiste kaptein i samme flyselskap Joseph Zuffoletto med flyet, men han var ikke på jobb da ulykken skjedde.

Mange av de omkomne skal ha hatt tilhørighet til Buffalo ifølge CNN.

Det brant fortsatt på stedet, mer tolv timer etter at ulykken skjedde. Ifølge myndighetene skyldes dette en gasslekkasje.

- Gud har ikke forlatt oss
Guvernør i staten, David Patterson, takket i kveld alle som hadde deltatt i redningsaksjonen på en pressekonferanse. Han fortalte at han hadde snakket med flere av de pårørende i dag.
- Jeg møtte en kvinne som mistet sin forlovede i ulykken. De hadde tre barn sammen. Hun er opprinnelig fra Kina, men har bodd i Buffalo i mange år. Hun har ikke annen familie her.

Patterson snakket om flystyrten i Hudson-elva som endte godt. Alle de 155 ombord ble reddet og ingen omkom.
- Så kommer vi hit og ser at det er så vanskelig å finne en mening med det som har skjedd. Men gud har ikke forlatt oss. Noen av passasjerene rakk ikke flyet og lever derfor fortsatt, sa guvernøren.