Svartkledd mann skjøt vilt rundt seg på israelsk homseklubb

Drepte tre, såret elleve. - Mange av dem er svært unge.

HANDLER RASKT: Politifolk forsøker å unngå at flere liv går tapt, etter at én gjerningsmann skjøt vilt rundt seg og drepte to på en homseklubb i Tel Aviv. Foto: REUTERS/Amir Meiri/Scanpix
HANDLER RASKT: Politifolk forsøker å unngå at flere liv går tapt, etter at én gjerningsmann skjøt vilt rundt seg og drepte to på en homseklubb i Tel Aviv. Foto: REUTERS/Amir Meiri/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer er drept og elleve såret etter at en svartkledd mann skjøt rundt seg på en homseklubb i Tel Aviv.

Skjøt vilt rundt seg
Hendelsen inntraff ifølge Haaretz på klubben Ha'agudah. Ifølge vitner ankom mannen omkring 23 lørdag kveld  israelsk tid, og begynte å skyte vilt rundt seg.

To personer døde under massakren, og i natt har israelsk politi bekreftet at en tredje person også er død. Seks av de sårede har alvorlige skader, opplyser politiet til nyhetsbyrået AP i natt.

- Svært unge
Desperadoen kom syormende inn et klubblokale i kjelleren til Tel Aviv Gay and Lesbian Association. En ungdomsgruppe i organiasjonen var samlet.

- Mange av de skadde er svært unge, fortelelr et øyenvitne til den israelske tv-kanalen Channel 10.

Politiet betrakter drapene som en kriminell handling, og setter dem ikke i sammenheng med Israels konflikt med palestinerne.

Gjerningspersonen var ikke pågrepet ved 02.30-tiden norsk tid.

Hatkriminalitet
AP melder at veisperringer er satt opp rundt området.

Ifølge den israelske TV-kanalen Channel 10 har politiet stengt alle Tel Avivs homseklubber etter ugjerningen.

Meretz MK Nitzan Horowitz, det eneste åpent homofile medlemmet av den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, fordømmer angrepet og omtaler det som hatkriminalitet.

- Dette er uten tvil det mest alvorlige angrepet mot israelske homofile noen sinne. Det bærer alle kjennetegnene til hatkriminalitet, da gjerningsmannen skjøt vilt rundt seg, erklærer en rystet Horowitz.

KRIMTEKNIKERE PÅ STEDET: Gjerningsmannen er ikke pågrepet. Foto: AP Photo/Ariel Schalit/Scanpix
KRIMTEKNIKERE PÅ STEDET: Gjerningsmannen er ikke pågrepet. Foto: AP Photo/Ariel Schalit/Scanpix Vis mer