Svartmaskert person truet barn med pistolliknende gjenstand på barneskole

Kan ha vært en «spøk».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sent fredag kveld fikk politiet i Sør-Trøndelag inn en rekke meldinger om at både barn og voksne hadde blitt truet med våpen på Fillan skole på Hitra i Sør-Trøndelag.

Politiet vurderte meldingene som så alvorlige at de valgte å rykke ut med flere ressurser og mannskaper bevæpnet med tohåndsvåpen. Det forteller operasjonsleder Leif Berglund til Dagbladet.

- Det kom inn flere alvorlige meldinger fra klokka 21.50 om at folk med truet med pistol og at gjerningsmannen var iført svarte klær og svart maske, sier han.

Fredag kveld ble det arrangert diskotek på Fillan barneskole på Hitra. Læreren som var ansvarlig for elevene skal raskt ha samlet for å forhindre flere situasjoner.

Berglund forteller at de nå vurderer området som trygt, men at politiet kommer til å ha mannskaper i området så lenge de finner det «formålstjenelig».

- Heldigvis er det ikke meldt om noen som er skadd. Det kom også meldinger om at skudd ble avfyrt i området, men dette kunne læreren avkrefte, sier Berglund.

Han sier videre at politiet nå vil sette de nødvendige ressurser inn for å finne ut hva som faktisk har skjedd, og hvem det er som kan ha stått bak.

- Vi har nå gått over i en etterforskningsfase. Vi vil til bunns i hva det er som har skjedd. Selv om det viser seg at dette er en spøk er det veldig alvorlig.

Dagbladet følger saken

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram