Christen Sveaas: Angret på bilkjøpet. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet
Christen Sveaas: Angret på bilkjøpet. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / DagbladetVis mer

Sveaas krangler om depositum på Range Rover

Christen Sveaas bestilte en Range Rover Sport til 2,2 millioner kroner. Etter en stund angret han på kjøpet. Da ble det bråk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Christen Sveaas angret på bestillingen av en Range Rover Sport Autobiography med 510 hestekrefter til rundt 2,2 millioner kroner.

Holder tilbake depositumet Finansavisen kan i dag fortelle at investoren saksøker forhandleren Insignia, som holder tilbake depositumet for millionbilen.

- Saken handler om rettsvirkningen av at en avtale opphører, men utover det ønsker jeg ikke å forhåndsprosedere saken i media, sier Håkon Ustaheim i Ro Sommernes Advokatfirma til Finansavisen.

I dag skal Ustaheim og Steinar Backe i Kco advokater, som representerer Insignia, forberede rettssaken som er ventet å komme opp til høsten.

- Insignia har tilbakeholdt et beløp, noe de mener de har rett til som følge av kjøpers avbestilling etter forbrukerkjøpsloven paragraf 41. Dette skal gå til å dekke fortjenestetapet på bilen, sier Backe.

200.000 kroner Kilder i bilbransjen sier til Finansavisen at standardsatsen for et slikt depositum er rundt 10 prosent, noe som vil bety at summen det strides om er vel 200.000 kroner.

Andre nyheter: Milliarden som glapp for Spetalen
Sveaas' Kistefos har 1,3 milliarder på bok