Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svein (68) og Reidun (64) gjemte seg på badet i fem timer

Er nærmeste naboer til skytesiktet 69-åring. - Helt uvirkelig.

LÅ I DEKNING: Ekteparet Reidun og Svein Solberg måtte gjemme seg på badet i fem timer da naboen, en 69 år gammel mann, skjøt en politimann med hagle på Vinstra. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LÅ I DEKNING: Ekteparet Reidun og Svein Solberg måtte gjemme seg på badet i fem timer da naboen, en 69 år gammel mann, skjøt en politimann med hagle på Vinstra. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SORPEROA, VINSTRA (Dagbladet): - Vi visste ingenting. Vi satt og så på «Lilyhammer» på TV da politiet ringte 22.07 og fortalte at en politimann var blitt skutt hos naboen, forteller Reidun Solberg (64) til Dagbladet.

Reidun og mannen Svein er nærmeste naboer til 69-åringen som nå sitter i politiarresten, siktet for drapsforsøk etter å ha skutt en politimann utenfor huset sitt på Vinstra i går kveld. Ekteparet er rystet over hendelsen.

- Vi kan ikke tenke oss noe mer uvirkelig, noe slikt har aldri skjedd her tidligere. Det er et svært stille og rolig nabolag, sier de.

Evakuert Reidun og Svein fikk over telefon beskjed om å holde seg borte fra vinduer, gå inn på et rom og slå av lyset; det er fritt innsyn fra ekteparets stuevindu til nabohuset.

- Vi valgte å gå inn på badet i underetasjen, som er uten vinduer. Der rigget vi oss til med madrasser fra 23.30 til politiet sa fra at kysten var klar 04.45, sier Svein.

Mens ekteparet gikk i sikkerhet, ble den siktede 69-åringens leieboer i hans underetasje evakuert av fullt bevæpnet politi med skjold og maskinpistoler.

- Det var fullt av politifolk her. Noen la seg i grøfta utenfor, og to stykker sto langs husveggen ved kjøkkenvinduet. Noen kom også inn til oss for å overvåke nabohuset. Det var svært dramatisk, sier Reidun.

- Aldri problemer Solberg-ekteparet sier de aldri har hatt noen uoverensstemmelse med den 69-årige naboen, som er tidligere håndverker.

ÅSTEDET: Ekteparet Solbergs 69-årige nabo skjøt en politimann med hagle utenfor hjemmet sitt på Sorperoa, ifølge politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ÅSTEDET: Ekteparet Solbergs 69-årige nabo skjøt en politimann med hagle utenfor hjemmet sitt på Sorperoa, ifølge politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Han er en helt vanlig mann. Vi har hatt helt vanlige nabosamtaler, og har aldri merket noe uvanlig, sier paret, som er sjokkerte over at han nå er siktet for å ha skutt en politimann.

- Vi synes veldig synd på ham, han må ha handlet i affekt. Vi håper han får hjelp, sier Reidun og Svein Solberg.

Også en annen nabo gir 69-åringen gode skussmål.

- Jeg har ikke hatt noen problemer med ham, sier naboen.

FRITT INNSYN: Politiet brukte stua til Reidun og Svein Solberg til å holde utkikk med naboens hus etter at den 69 år gamle mannen skjøt en politimann med hagle. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FRITT INNSYN: Politiet brukte stua til Reidun og Svein Solberg til å holde utkikk med naboens hus etter at den 69 år gamle mannen skjøt en politimann med hagle. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Den skadde politimannen ligger nå på sykehus med lettere skader; den skuddsikre vesten synes å ha reddet livet hans.

Dagbladet har vært i kontakt med 69-åringens leieboer. Hun ønsker ikke å uttale seg om hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media