Svein (68) og Reidun (64) gjemte seg på badet i fem timer

Er nærmeste naboer til skytesiktet 69-åring. - Helt uvirkelig.

LÅ I DEKNING: Ekteparet Reidun og Svein Solberg måtte gjemme seg på badet i fem timer da naboen, en 69 år gammel mann, skjøt en politimann med hagle på Vinstra. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LÅ I DEKNING: Ekteparet Reidun og Svein Solberg måtte gjemme seg på badet i fem timer da naboen, en 69 år gammel mann, skjøt en politimann med hagle på Vinstra. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SORPEROA, VINSTRA (Dagbladet): - Vi visste ingenting. Vi satt og så på «Lilyhammer» på TV da politiet ringte 22.07 og fortalte at en politimann var blitt skutt hos naboen, forteller Reidun Solberg (64) til Dagbladet.

Reidun og mannen Svein er nærmeste naboer til 69-åringen som nå sitter i politiarresten, siktet for drapsforsøk etter å ha skutt en politimann utenfor huset sitt på Vinstra i går kveld. Ekteparet er rystet over hendelsen.

- Vi kan ikke tenke oss noe mer uvirkelig, noe slikt har aldri skjedd her tidligere. Det er et svært stille og rolig nabolag, sier de. Evakuert Reidun og Svein fikk over telefon beskjed om å holde seg borte fra vinduer, gå inn på et rom og slå av lyset; det er fritt innsyn fra ekteparets stuevindu til nabohuset.

- Vi valgte å gå inn på badet i underetasjen, som er uten vinduer. Der rigget vi oss til med madrasser fra 23.30 til politiet sa fra at kysten var klar 04.45, sier Svein.

Mens ekteparet gikk i sikkerhet, ble den siktede 69-åringens leieboer i hans underetasje evakuert av fullt bevæpnet politi med skjold og maskinpistoler.- Det var fullt av politifolk her. Noen la seg i grøfta utenfor, og to stykker sto langs husveggen ved kjøkkenvinduet. Noen kom også inn til oss for å overvåke nabohuset. Det var svært dramatisk, sier Reidun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer