Svein Ludvigsen dømt til fem års fengsel - anker dommen

Tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen nektet skyld. Han ble ikke trodd av retten.

I RETTEN: Svein Ludvigsen var tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre asylsøkere. Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix
I RETTEN: Svein Ludvigsen var tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre asylsøkere. Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere fylkesmann og fiskeriminister Svein Ludvigsen (72) har i Nord-Troms tingrett måtte svare for påstander om at han har misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre unge, enslige asylsøkere.

Alle de tre har forklart at Ludvigsen initierte kontakten og kom med tilbud om bolig, jobb og penger. Mennene har også forklart at de fryktet at den tidligere fylkesmannen i Troms kunne ta fra dem oppholdstillatelse og statsborgerskap.

Svein Ludvigsen har hele tiden nektet straffskyld på alle punkter.

Nord-Troms tingrett har dømt den tidligere fylkesmannen til fem års fengsel, bekrefter forsvarer Kai Vaag til Dagbladet. Dommen er forkynt til Ludvigsen.

Dommen slår fast at Svein Ludvigsen har utnyttet og forledet ressurssvake personer i en sårbar situasjon til seksuell omgang.

Anker dommen

- Ludvigsen har fått høre dommen, og er overrasket og veldig skuffet, og han vil anke dommen, sier Vaag, og legger til:

- Etter min foreløpige gjennomgang, stiller jeg spørsmål ved rettens lovanvendelse, og reagerer på at retten kommer til at han har misbrukt sin stilling og utnyttet en sårbar situasjon overfor dem som nå anklager ham. Det mener vi det ikke er grunnlag for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer