Finn Einar Kvamme: Skulle gjerne sikret mer valuta i 2014. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Finn Einar Kvamme: Skulle gjerne sikret mer valuta i 2014. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.Vis mer

Svein Ove har aldri gått med underskudd

I fjor omsatte bedriften fra Olden i Sogn og Fjordane for 102 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Svein Ove Beheim er adm. direktør for ti Riccovero-butikker, derav tre outlet-butikker, som er spredd over store deler av landet. I tillegg selges klærne i cirka 170 butikker.

Ifølge Finansavisen omsatte bedriften fra Olden i Sogn og Fjordane i fjor for 102 millioner kroner, en oppgang på nesten ni prosent fra fjoråret. Likevel falt resultatet med 2,4 millioner kroner til 4,1 millioner kroner. Årsaken er svakere krone, ifølge Beheim.

Skulle terminsikret mer valuta - Vi er godt fornøyd med 2014. I etterpåklokskapens tegn skulle vi selvsagt terminsikret mer valuta. En svakere krone gjør oss motiverte til å snu enda flere stener for å skape inntjening, sier Beheim til Finansavisen.

Tjener penger hvert år Riccovero har fortsatt til gode å gå med underskudd, og pleier ifølge Finansavisen å levere marginer på mellom 10 og 13 prosent hvert år. Selv om 2015 preges av svakere krone, er Beheim positiv også i år.

- Dyrere valuta gir et generelt økt kostnadsbilde på produksjonssiden. Vi følger kostnadssiden tett og drifter selskapet nøkternt etter svingninger i markedet. Tatt forholdet i betraktning så forventer vi et brukbart resultat, sier Riccovero-sjefen til Finansavisen.

Produserer i Europa og Kina Hovedkontoret er fortsatt i Olden, mens klær og sko produseres i Europa og Kina.

- Vi produserer all vår konfeksjon på samarbeidsfabrikken i Slovakia, mens alle skjorter produseres ved fabrikken vår i Portugal. Sko produseres i Portugal, mens jeansene blir laget i Italia. I Kina produserer vi kjoler, topper og strikk, avslutter Beheim.

Flere økonominyheter Stig Myrseth stokker om — anbefaler seks aksjer
Lånte penger av pappa - skapte millionsuksess
Sykepleieren ble gründer - selger hygeniske artikler for millioner på nett