Sveiseapparat kan ha utløst brannen

Politiet tror at et elektrisk sveiseapparat som ikke var i bruk, kan ha utløst brannen som førte til den store eksplosjonen i Bragernestunnelen i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveiseapparatet sto der brannen startet i Bragernes-tunnelen tirsdag ettermiddag. Det skal ikke ha vært i bruk, men en kraftig lysbue kan likevel ha slått ut fra apparat hvis det er blitt brukt på feil måte.

- Det stemmer at dette er en av de årsaksteoriene vi arbeider med, men jeg vil ikke kommentere om dette er den mest sannsynlige årsaken, sier politiinspektør ved Drammen politidistrikt Inge Lise Øverby.

Brannen i Bragernes-tunnelen startet trolig i det lett antennelige PE-skummet. Dette omstridte og meget brannfarlige isolasjonsmaterialet står utildekket i mellom 250 og 300 veitunneler her i landet.

Politiet opplyste torsdag at all fare for flere eksplosjoner i tunnelen var over, og trafikken i området gikk som normalt fra klokka 12.00.

Den savnede arbeideren Trond Lauvlid (39) ble funnet omkommet i førersetet på hjullasteren inne i tunnelen natt til torsdag. Han var fra Lyngdal i Numedal, og arbeidet for Kongsberg-firmaet Tunnelrensk AS.

Fra i dag, fredag, vil hele arbeidslaget i Isachsen og Løvås være på jobb igjen. Firmaet mistet en av sine ansatte i dynamittulykken.

(NTB)