Sveisearbeid bak Bragernes-eksplosjon

Årsaken til eksplosjonen i Bragernes-tunnelen i Drammen er nå klar. Sveisearbeid førte til brann i en ventilasjonskanal, som i sin tur antente sprengstoff som ble oppbevart i en container i tunnelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er politiet i Drammen og Direktoratet for brann- og eksplosjonsvern som melder dette. Tre personer mistet livet i eksplosjonen, og 14 ble skadd.

Det var ved 15.30-tida tirsdag 29. juni i år at det ble utført sveisearbeid ved innløpet til den nye Bragernes-tunnelen i Drammen. En stolpe skulle festes til rammeverket i ventilasjonskanalen som forsyner tunnelen med frisk luft.

I enden av denne kanalen sto det en fastmontert ventilasjonsvifte på taket av en container der det ble oppbevart sprengstoff.

Sveisearbeidet førte til brann i ventilasjonskanalen. Ilden spredte seg svært raskt fordi ventilasjonsanlegget var i drift.

I tillegg var to av sidene i kanalen kledd med PE-skummatter. Brannen i mattene utviklet intens varme med høy temperatur, og dynamitten i containeren detonerte etter cirka ti minutter.(NTB)