Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sveising kan ha startet brannen på Bergensbanen

Det viser en foreløpig analyse fra Havarikommisjonen.

I FULL FYR: Et togsett tok full fyr inne i dette snøoverbygget på Bergensbanen i forrige uke. Foto: Ida Hovde/Scanpix/Reuters
I FULL FYR: Et togsett tok full fyr inne i dette snøoverbygget på Bergensbanen i forrige uke. Foto: Ida Hovde/Scanpix/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare to timer før brannen ved Hallingskeid stasjon brøt ut torsdag, ble det gjort sveisearbeider på skinnegangen. Rester etter dette arbeidet kan ha startet brannen.

Mandag snakket Havarikommisjonen med de fire sveiserne som jobbet ved Hallingskeid mandag morgen, skriver Bergens Tidende. En hovedteori er at varme rester fra sveisingen antente brannen.

- Det er klart at vi ser på dette, men vi kan ikke komme i skade for å konkludere i en slik tidlig fase. Dette er ett av alternativene vi ser på, sier avdelingsdirektør for jernbane i Statens havarikommisjon for transport, Kurt A. Olsen.

Han vil ikke si hvilke alternativer som undersøkes, men feil i det elektriske anlegget skal være den andre hovedteorien.

250 passasjerer måtte evakueres da et tog på vei fra Bergen til Oslo kjørte inn i brannen. Togsettet ble totalskadd, og totalt gikk verdier for 250 millioner kroner tapt i brannen. Ingen personer kom til skade.

(NTB)