Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sveits har verdens mest konkurransedyktige økonomi

Norge er bak Sverige, Finland og Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sveits er det beste stedet å drive forretningsvirksomhet, og Norge klatrer til 14. plass på rangeringen som er utarbeidet for World Economic Forum.

Sveits overtar topprangeringen i The Global Competitiveness Report fra USA, som i år må nøye seg med andreplass som følge av problemer innen finanssektoren og svekket makroøkonomisk stabilitet.

Singapore har også kommet styrket ut av den globale finanskrisen og klatrer to plasser til tredjeplass på årets rangering. Deretter følger Sverige, Finland og Danmark på de neste plassene.

Danmark faller to plasser, mens Sverige og Finland innehar samme plass på lista i år som i fjor.

Norge klatrer fra 15. til 14. plass på rangeringen over konkurransedyktige økonomier og puster dermed Hongkong, Taiwan og Storbritannia i nakken.

Tsjad, Zimbabwe og Burundi innehar de tre siste plassene på lista, og er definitivt ikke stedet å investere, konstaterer World Economic Forum.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling