Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sveitserne sa nei

For sjette gang på 30 år sa sveitserne søndag klart nei til et forslag om å begrense innvandringen til det rike alpelandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

63,7 prosent av velgerne stemte nei til forslaget om å redusere tallet på innvandrere fra dagens 19,3 prosent av befolkningen, til maksimum 18 prosent.

- Sveitserne ønsket tydeligvis ikke å framstå for all verden som fremmedfiendtlige, sa sjefen for arbeidsgiverforeningen SAV, Peter Hasler, i en kommentar.

Så vel arbeidsgiverne som fagbevegelsen og nesten alle de større partiene i Sveits gikk imot forslaget om å innføre en permanent innvandringskvote, et forslag som tidligere også er nedstemt i alle landets 26 kantoner.

Kvoteforslagets fremste forkjemper Peter Müller greide å samle de nødvendige 100.000 underskrifter til å få forslaget tatt opp til folkeavstemning. Men selv Müllers egne partifeller i det konservative Radikaldemokratiske parti tok offentlig avstand fra forslaget.

(NTB)