KONTROVERSIELT TILTAK:  Det sveitsiske firmaet Rigi Bahnen kommer til å sette opp spesialtog for kinesere til høsten. Her beveger et helt ordinært tog seg nedover fjellet i 2013. Foto: Gaetan Bally/KEYSTONE
KONTROVERSIELT TILTAK: Det sveitsiske firmaet Rigi Bahnen kommer til å sette opp spesialtog for kinesere til høsten. Her beveger et helt ordinært tog seg nedover fjellet i 2013. Foto: Gaetan Bally/KEYSTONEVis mer

Sveitsisk firma lanserer eget tog for kinesere

- Deres sterke tilstedeværelse er et problem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sveits er et populært reisemål for turister fra hele verden på grunn av sine høye topper og vakre daler, særlig blant kinesere som utgjør rundt halvparten av turismen til fjellet Rigi.

Likevel er ikke alt like rosenrødt i alpelandet.

Etter en solid klagemengde har selskapet Rigi Bahnen valgt å sette opp egne tog som kun kommer til å frakte kinesere og andre asiatiske turister, skriver Independent.

Klagene skal, ifølge den sveitsiske avisen Blick, gå ut på store køer på grunn av fotografering i korridorer, ubehøvlet oppførsel og spytting inne.

- Kinesernes sterke tilstedeværelse har blitt et problem, sier Peter Pfenniger, direktør for Rigi Banen, om årsaken til at de fra september kommer til å sette opp 20 ukentlige spesialtog i uka.

Disse vil blant annet ha mer regelmessig rengjøring av toaletter, samt skilt der det vil være spesialanvisninger på hvordan disse skal brukes.

På tross av at Pfenniger understreker at kinesere ikke vil bli hindret i å benytte seg av andre tog, så har ikke selskapets tiltak gått upåaktet hen i Kina.

Ifølge Independent, som refererer til kinesiske Global Times, skal mange kinesere ha reagert sterkt på spesialtogene.

Dette blant annet fordi de mener at det er urettferdig behandling av en folkegruppe som har vært viktig for den sveitsiske økonomien.