Sveitsisk fly med 41 passasjerer styrtet

Et sveitsisk fly med 41 personer om bord har styrtet i Libya, 15 mennesker er omkommet, melder det sveitiske samferdselsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde kl 14.30 lokal tid i dag. Flyet skal ha nødlandet i havet like før det skulle lande.

Flyet, som var utleid, tilhørte Zürich-selskapet Avisto AG og skal ha vært på vei fra Tripoli til oljefeltet Marsa al-Brega da det styrtet, sier en talsmann for Avisto i kveld.

Ifølge talsmannen styrtet flyet like før det skulle forberede landing. Det skal ha vært personer fra forskjellige nasjoner med flyet. De var på vei fra Tripoli til oljefeltet Marsa al-Brega. Ingen av passasjerene var sveitsiske statsborgere, ifølge CNN.

Ulykkesflyet var laget ved den irske flyfabrikken Shorts, og hadde to motorer. Talsmannen for Avistot kan i kveld ikke si hvem som hadde leid det tomotors flyet.

Ulykken føyer seg inn i rekken av flere ulykker med sveitsiske fly eller selskaper i løpet kort tid:

  • Mandag mistet ti mennesker livet da et fly som det sveitsiske selskapet Crossair var operatør for, styrtet like etter at det hadde tatt av fra flyplassen i Zurich.
  • 3. september 1998 styrtet et Swissair-fly i havet utenfor Nova Scotia i Canada. Alle passasjerene og hele besetningen - 229 personer - omkom i ulykken. Flyet var på vei til Geneve og styrtet da det var kommet i marsjhøyde.