Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sveitsisk fusjon gir gigantbank

Zurich (NTB-AP): En bank med samlet kapital på ufattelige 4.500 milliarder kroner blir resultatet av fusjonen mellom to sveitsiske storbanker, som ble bekreftet i morges. Den nye banken blir verdens fjerde største.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fusjonen fører til store rasjonaliseringer i bankenes virksomheter både i Sveits og ute i verden. Bortimot 13.000 arbeidsplasser vil forsvinne; nesten halvparten av dem i hjemlandet Sveits.

Det er Union Bank og Swiss Bank Corp. som nå slår seg sammen til den nye giganten, som får navnet United Bank of Switzerland (UBS). Begge bankene er blant de største i Sveits.

Fusjonen må godkjennes av både sveitsiske og europeiske konkurransemyndigheter, og bankledelsen håper at formalitetene er klare før sommeren neste år. Den nye storbanken håper å oppnå årsoverskudd på nærmere 50 milliarder kroner når hele omstruktureringen er gjennomført i år 2002.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!