Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sveitsisk politi jakter på terrormistenkte

Sveits har hevet trusselnivået i Genève og jakter på fire menn som knyttes til terrorangrepene i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet i Genève har på bakgrunn av denne informasjonen skjerpet beredskapen og økt antallet politifolk på bakken, heter det i en kunngjøring fra sikkerhetsmyndighetene.

En sikkerhetsvakt hos FN i Genève opplyser at sveitsisk politi jakter på fire personer, som antas å befinne seg i den sveitsiske byen nær grensa til Frankrike.

Maskinpistoler En annen vakt sier beredskapen ved FN-bygningene er hevet til høyeste nivå. Sikkerhetsvaktene ved inngangene er nå utstyrt med maskinpistoler, noe som er svært uvanlig.

- I rammen av etterforskning utført i kjølvannet av Paris-angrepene, på internasjonalt og nasjonalt nivå, er Genève-politiet og dets partnere aktivt på utkikk etter personer som er beskrevet av sveitsiske sentralmyndigheter, heter det fra de lokale sikkerhetsmyndighetene i byen, som ligger drøyt 50 mil fra Paris.

Samarbeid 130 mennesker ble drept i skyting og bombeangrep i Frankrikes hovedstad 13. november. Ekstremistgruppa IS tok på seg ansvaret for angrepene, og politiet i flere europeiske byer jakter fortsatt på personer som antas å ha vært involvert, enten i selve massakren eller i planleggingen av den.

Det kommer ikke fram av meldingen fra Genève hvilke personer politiet jakter på, eller hvorvidt de er direkte knyttet til Paris-angrepene.

Sveitsiske og franske tjenestemenn sier de har samarbeidet tett siden Paris-angrepene.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media