Sveitsisk prostituert begraves ved protestantleder

Det vekker sterke protester.

FLYTTES TIL HISTORISK KIRKEGÅRD:  Sveits mest kjente prostituerte Griselidis Real hedres med en plass på Kongenes kirkegård i Genève. Det vekker sterke protester. Foto: AP Photo/KEYSTONE, Salvatore di Nolfi
FLYTTES TIL HISTORISK KIRKEGÅRD: Sveits mest kjente prostituerte Griselidis Real hedres med en plass på Kongenes kirkegård i Genève. Det vekker sterke protester. Foto: AP Photo/KEYSTONE, Salvatore di Nolfi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Griselidis Real er ført til graven, like ved den strenge protestantlederen Johan Calvins siste hvilested i Genève i Sveits. Det vekker sterke reaksjoner blant enkelte sveitsere, for Real var prostituert.

Hun ble stedt til hvile på den såkalte Kongenes kirkegård i Genève mandag. Kirkegården er forbeholdt personer av framtredende historisk betydning: Ved siden av Johan Calvin er barnepsykologen Jean Piaget og forfatteren Jorge Luis Borges begravet her.

Griselidis Real jobbet i årevis for å bedre forholdene for prostituerte i Sveits. Hun var blant annet med å starte organisasjonern Aspasie som jobbet for de prostituertes rettigheter, og hun har skrevet to bøker om livet som sexarbeider.

Hennes forsvarere sier hun prostituerte seg for å kunne brødfø sine barn, men dette gjør lite inntrykk på motstanderne.

- Hvis alle kvinner med barn å ta seg av, skulle prostituere seg, ville hele Genève vært en bordell, sier feministen og politikeren Amelia Christinat.

- Ingen kvinne bør glede seg over denne begravelsen. Den er ikke noe annet enn en hyllest til en prostituert og til prostitusjonen som sådan fra dens mannlige beskyttere, mener Jacqueline Berenstein-Wavre, den første kvinnen som har ledet byrådet i Genève.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer