SJOKK: Nå ryktes det massive korrupsjonsavsløringer i forbindelse med tildelinga. Foto: AP Photo/Keystone/Alessandro Della Bella/Scanpix
SJOKK: Nå ryktes det massive korrupsjonsavsløringer i forbindelse med tildelinga. Foto: AP Photo/Keystone/Alessandro Della Bella/ScanpixVis mer

- Sveitsiske myndigheter kan ha stoppet mulig FIFA-avsløring

Pressekonferanse om Qatar-korrupsjon er avlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ZÜRICH (Dagbladet): I en mystisk e-post, som sirkulerte i pressekretser i Zürich i morges, ble det kalt inn til pressekonferanse på fasjonable hotell The Dolder Grand nå klokka to norsk tid.

Pressekonferansen ble imidlertid avlyst, trolig etter at sveitsiske myndigheter grep inn.

Dagbladet kjenner til at den internasjonale avdelingen i landets justisdepartement har sendt en pressemelding til nyhetsbyrået AP der de ber om at den ikke finner sted. Årsaken skal være at innholdet ikke er noe de ønsker skal komme ut.

Vakter har bedt de frammøtte journalistene om å forlate området utenfor hotellet, og initiativtakerne har skrudd av mobiltelefonene om tilsynelatende gått under jorda.

Agendaen framsto som svarene på alle spørsmålene fotballverdenen hadde lurt på. Den anonyme arrangøren av pressetreffet hevder å ha dokumentasjon for omfattende korrupsjon i FIFA.

Arrangøren hevder å kunne dokumentere pengeoverføringer fra Qatar til FIFA-styremedlemmer, og ha kontoutskrifter både fra flere selskaper tilknyttet oljelandet og styremedlemmer i FIFA.