Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sveitsiske velgere hylles av det politiske høyre i Europa

Og franskmenn vil følge etter.

ØNSKER BEGRENSNING:  en mann i Zurich går forbi en valgplakat mot "Stopp masseinnvandringen"-referendumet som ble gjennomført i går. Et sveitsisk flertall ønsker mindre arbeidsinnvandring til landet. Foto: Michael Buholzer/Afp/Scanpix
ØNSKER BEGRENSNING: en mann i Zurich går forbi en valgplakat mot "Stopp masseinnvandringen"-referendumet som ble gjennomført i går. Et sveitsisk flertall ønsker mindre arbeidsinnvandring til landet. Foto: Michael Buholzer/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveitserne hylles av den politiske høyrefløyen i Europa for å ville begrense innvandringen til landet.

Leder av det britiske uavhengighetspartiet UKIP, Nigel Farage, mener resultatet av gårsdagens folkeavstemning viser at Sveits har tatt kampen opp mot «mobbingen» fra de ikke-folkevalgte byråkratene i Brussel.

Begrensninger - Dette er vidunderlige nyheter for tilhengere av nasjonal suverenitet og frihet i hele Europa, sier Farage, som selv er medlem av EU-parlamentet.

UKIP, som er Storbritannias fremste EU-skeptiske parti, har oppfordret til begrensninger på innvandringen til landet etter at bulgarerne og rumenerne 1. januar fikk adgang til å bevege seg fritt innad i EU.

Vil følge etter i Frankrike Frankrikes ytre høyre-parti Nasjonal front sier i en pressemelding at partiet hyller «det sveitsiske folks tydelighet» og oppfordrer Frankrike til å stoppe masseinnvandring.

Det kontroversielle høyrepartiet FPO i Østerrike mener en slik folkeavstemning ville ha ført til det samme resultatet i Østerrike, mens populistene i det Nordre Forbund i Italia krever at en lignende avstemming må finne sted hos italienerne.
(NTB)

Hele Norges coronakart