- Sveket, alene og forlatt

- De gir blaffen i oss, sier sykepleier Birgit Rekvig Berg, som nå risikerer å bli anbudsutsatt for tredje gang på under seks år.

FØLER SEG OVERSETT: - Kommunen vil spare penger. De private selskapene vil tjene penger. De gir blaffen i oss, sier Berg, som sier de ansatte er glad i jobben, sier hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved Midtåsenhjemmet på Nordstrand, Birgit Rekvig Berg. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
FØLER SEG OVERSETT: - Kommunen vil spare penger. De private selskapene vil tjene penger. De gir blaffen i oss, sier Berg, som sier de ansatte er glad i jobben, sier hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved Midtåsenhjemmet på Nordstrand, Birgit Rekvig Berg. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har følt oss så sviktet, forlatt og alene. Politikerne må skjønne hva de gjør mot oss, sier sykepleier ved Midtåsenhjemmet på Nordstrand, Birgit Rekvig Berg.

Berg er hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved sykehjemmet og har jobbet som sykepleier i over 40 år. Hun har aldri opplevd at jobben har vært så tungt som de siste årene.

- Ingen fra kommunen har noensinne snakket med oss. Vi har forsøkt å si fra om forholdene til ledelsen, men blitt avvist. Ordfører Fabian Stang og byrådslederen burde snakke med oss for å høre hva vi har å fortelle, sier Berg.

Satt ut på anbud - Jeg har forståelse for de ansatte på Midtåsenhjemmet opplever usikkerhet. Kommunen skal nå overta driften på sykehjemmet midlertidig, og vi skal selvfølgelig ivareta de ansattes behov og rettigheter på en god måte, sier Kai-Morten Terning, byrådssekretær for helse og eldreomsorg (FrP) til Dagbladet.

Adecco har innrømmet alvorlige brudd i arbeidsmiljøloven ved samtlige sykehjem de driver. De to siste dagene har Adecco dermed mistet kontrakten ved Ammerudlunden og Midtåsenhjemmet i Oslo og Greverud sykehjem i Oppegård kommune.Les alle sakene om Adecco her!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer