- Sveket, alene og forlatt

- De gir blaffen i oss, sier sykepleier Birgit Rekvig Berg, som nå risikerer å bli anbudsutsatt for tredje gang på under seks år.

FØLER SEG OVERSETT: - Kommunen vil spare penger. De private selskapene vil tjene penger. De gir blaffen i oss, sier Berg, som sier de ansatte er glad i jobben, sier hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved Midtåsenhjemmet på Nordstrand, Birgit Rekvig Berg. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
FØLER SEG OVERSETT: - Kommunen vil spare penger. De private selskapene vil tjene penger. De gir blaffen i oss, sier Berg, som sier de ansatte er glad i jobben, sier hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved Midtåsenhjemmet på Nordstrand, Birgit Rekvig Berg. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har følt oss så sviktet, forlatt og alene. Politikerne må skjønne hva de gjør mot oss, sier sykepleier ved Midtåsenhjemmet på Nordstrand, Birgit Rekvig Berg.

Berg er hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved sykehjemmet og har jobbet som sykepleier i over 40 år. Hun har aldri opplevd at jobben har vært så tungt som de siste årene.

- Ingen fra kommunen har noensinne snakket med oss. Vi har forsøkt å si fra om forholdene til ledelsen, men blitt avvist. Ordfører Fabian Stang og byrådslederen burde snakke med oss for å høre hva vi har å fortelle, sier Berg.

Satt ut på anbud - Jeg har forståelse for de ansatte på Midtåsenhjemmet opplever usikkerhet. Kommunen skal nå overta driften på sykehjemmet midlertidig, og vi skal selvfølgelig ivareta de ansattes behov og rettigheter på en god måte, sier Kai-Morten Terning, byrådssekretær for helse og eldreomsorg (FrP) til Dagbladet.

Adecco har innrømmet alvorlige brudd i arbeidsmiljøloven ved samtlige sykehjem de driver. De to siste dagene har Adecco dermed mistet kontrakten ved Ammerudlunden og Midtåsenhjemmet i Oslo og Greverud sykehjem i Oppegård kommune.

Les alle sakene om Adecco her!

FORSTÅR UROEN: - Jeg har forståelse for de ansatte på Midtåsenhjemmet opplever usikkerhet. Kommunen skal nå overta driften på sykehjemmet midlertidig, og vi skal selvfølgelig ivareta de ansattes behov og rettigheter på en god måte, sier Kai-Morten Terning, byrådssekretær for helse og eldreomsorg (FrP) til Dagbladet.
Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
FORSTÅR UROEN: - Jeg har forståelse for de ansatte på Midtåsenhjemmet opplever usikkerhet. Kommunen skal nå overta driften på sykehjemmet midlertidig, og vi skal selvfølgelig ivareta de ansattes behov og rettigheter på en god måte, sier Kai-Morten Terning, byrådssekretær for helse og eldreomsorg (FrP) til Dagbladet. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

Dermed risikerer Berg å bli anbudsutsatt for tredje gang på mindre enn seks år. Første gang var det private storselskapet Attendo Care, som tok over driften fra Oslo kommune i 2005. Januar 2010 var det Adecco som tok over driften. Nå har Adecco mistet kontrakten, og det er ennå uklart om hvem som skal ta over sykehjemmet på Nordstrand i Oslo.

- Trenger ro - Vi trenger ro og vi ønsker å bli en del av kommunen igjen. Vi orker ikke et nytt firma nå, sier Berg. Hun forteller at budsjettet ble strammere, lederstilen mer autoritær og byråkratiet vokste da de ble tatt over av private. Etter at Adecco tok over ble det mye rot med lønningene, turnusene og det ble vanskeligere å kommunisere med ledelsen, sier sykepleieren. Berg sier også at den frivillige turnusen til Adecco ble opplevd som tvang og ikke frivillighet.

- Hvis kommunen hadde ønsket å kontrollere hvordan vi hadde det og kvalitetssikret kontrollrutinene sine og snakket med oss, ville dette blitt oppdaget for lenge siden, sier Berg. Hun sier at konkurranseutsettingen også går like mye utover de eldre beboerne og de pårørende.

- Gir blaffen - Nå vil de få ny ledelse for tredje gang på seks år. Klart de er urolige, sier Berg. Hun sier de ansatte føler at konkurranseutsettingen handler mest om å spare penger.

- Kommunen vil spare penger. De private selskapene vil tjene penger. De gir blaffen i oss, sier Berg, som sier de ansatte er glad i jobben.

- Vi føler ansvar for de eldre som er på sykehjemmet. Det er deres hjem og de er helt prisgitt oss som jobber der. Vi bryr oss også om jobben vår og hverandre, sier Berg.

TRENGER RO: - Vi trenger ro og vi ønsker å bli en del av kommunen igjen. Vi orker ikke et nytt firma nå, sier sykepleier Birgit Rekvig Berg. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
TRENGER RO: - Vi trenger ro og vi ønsker å bli en del av kommunen igjen. Vi orker ikke et nytt firma nå, sier sykepleier Birgit Rekvig Berg. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
FØLER SEG SVEKET: - Vi har følt oss så sviktet, forlatt og alene. Politikerne må skjønne hva de gjør mot oss, sier sykepleier ved Midtåsenhjemmet på Nordstrand, Birgit Rekvig Berg. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
FØLER SEG SVEKET: - Vi har følt oss så sviktet, forlatt og alene. Politikerne må skjønne hva de gjør mot oss, sier sykepleier ved Midtåsenhjemmet på Nordstrand, Birgit Rekvig Berg. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer