- Sveket av Kristen-Norge

Redaktør Vebjørn Selbekk tok i går et kraftig oppgjør med Kristen-Norge. Han beskylder dem for å ha fordømt avisa Magazinet og ham selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint i går kveld gikk Selbekk til konfrontasjon med Oslos domprost Olav Dag Hauge. Bakgrunnen er at Mellomkirkelig Råd tok avstand fra Magazinets publisering av Muhammed-tegningene.

-  Det var kristne organisasjoner med den hele og fulle bredde som valgte å gå ut med en massiv fordømmelse. Jeg tror ikke fordømmelsen er representativ for kristne i Norge, sa Selbekk, som etter en debatt om Muhammed-tegningene gikk bort til domprosten.

-  Jeg skjønner det. Men nå vet jo du også hva det skaper av reaksjoner i disse miljøene når du trykker slike tegninger, svarte Hauge.

Savnet kontakt

Det har stormet rundt redaktøren i den kristne avisa etter at han trykket de omstridte Muhammed-tegningene. Like etter tok også Mellomkirkelig Råd skarp avstand fra avisas oppslag.

Det har satt tydelige spor hos redaktøren til Magazinet, som er tilknyttet den kristne menigheten Livets Ord.

-  Jeg har savnet at de tok kontakt. Men jeg fikk ikke én telefon en gang, sier Selbekk.

Han levner liten tvil om at han føler seg sveket av Kristen-Norge.

 PÅ KAFÉ: Vebjørn Selbekk (t.h.) ga i går klart beskjed til Oslos domprost, Olav Dag Hauge, om at han føler seg sveket etter det han kaller Kristen-Norges «massive fordømmelse» da Magazinet trykket tegningene. Her på Café Stenersen i Oslo. Foto: Bjørn Langsem
PÅ KAFÉ: Vebjørn Selbekk (t.h.) ga i går klart beskjed til Oslos domprost, Olav Dag Hauge, om at han føler seg sveket etter det han kaller Kristen-Norges «massive fordømmelse» da Magazinet trykket tegningene. Her på Café Stenersen i Oslo. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Seint i går kveld dukket han opp under en debatt om trykkingen av Muhammed-tegningene i regi av InterCity. I tillegg til domprosten var utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap), Frp-leder Carl I. Hagen, professor Atle Midttun og Unge Høyres leder Torbjørn Røe Isaksen paneldeltakere.

Ledd i dialog

Domprosten innrømmer at Mellomkirkelig Råd burde ha handlet annerledes.

-  Vi burde helt klart ha tatt kontakt. Men samtidig var det viktig for oss å gi en uttalelse. Vi tok også avstand fra truslene mot blant annet Magazinet-redaktøren. Den felles uttalelsen var et ledd i en dialog mellom Mellomkirkelig Råd og Islamsk Råd, sier Hauge, som nylig har vært på rundreise i Midtøsten med Islamsk Råd.

DEBATT: Utenriksminister Jonas Gahr Støre deltok også i debatten i går.