Northug-skandalen

- Svekker idrettens omdømme

Kulturminister Abid Raja understreker at «dette ikke er noe vi kan elske».

IKKE NOE Å ELSKE: Kulturminister Abid Raja sier han elsker Northug, men at dette ikke er noe vi kan elske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE NOE Å ELSKE: Kulturminister Abid Raja sier han elsker Northug, men at dette ikke er noe vi kan elske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kulturminister Abid Raja sier at Petter Northug svekker idrettens omdømme etter at langrennsstjernen ble tatt for råkjøring og det ble funnet kokain hos ham.

- Det er tusenvis av barn og unge som ser opp til ham, og dermed er han med på å svekke omdømmet til idretten, og han er ikke den rollemodellfiguren han bør være, sier Raja til NTB.

- Hva begrunner du at han svekker idrettens omdømme med?

- Det er at idrettsstjerner har en rollemodell-rolle overfor barn og unge. Når en verdensstjerne av Northugs kaliber blir tatt for noe slikt, skaper det store overskrifter, og det skaper stor skuffelse hos de mange som elsker Petter Northug. Og la det være klart, jeg er en av dem som elsker Petter Northug og idrettsprestasjonene hans. Men dette her er ikke noe vi kan elske, sier Raja.

- Loven er lik for alle

Northug ble torsdag stoppet i 168 kilometer i timen på E6, og politiet fattet mistanke om at han var ruspåvirket. I leiligheten hans fant de narkotika, og Northug bekrefter selv at det dreier seg om kokain.

- Først og fremst vil jeg si at Petter Northug er en fantastisk idrettsmann, som har skapt enorme gleder for et norsk publikum. Men loven er lik for alle, han må stå til rette for sine handlinger, sier Venstre-politikeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer