Svekket - men ikke på grunn av sykdom

For første gang på 25 år kunne statsminister Kjell Magne Bondevik i går lede en sentrumsregjering under Stortingets offisielle åpning. Men noen dager før regjeringen legger fram sitt første statsbudsjett, mener bare 37 prosent av velgerne at statsminister Kjell Magne Bondevik gjør en god jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det viser en fersk MMI-måling utført for Dagbladet.

Det er en skikkelig nedtur etter formtoppen i januar, da sentrumsregjeringen feiret sine første 100 dager og 60 prosent av befolkningen mente Bondevik gjorde en god jobb. Bondevik var i går preget av stundens alvor og ga uttrykk for at han syntes det var godt å være i gang igjen - både på egne vegne og på Stortingets.

- Det blir en tøff høst - men jeg tror vi overlever, sa Kjell Magne Bondevik.

Statsministeren har møtt veggen på mer enn én måte de siste månedene. Men en liten trøst er det kanskje at det ikke er sykdommen og sykefraværet som er avgjørende for velgernes svekkede tillit til Bondevik som statsminister.

I MMI-målingen svarer bare 19 prosent at sykdommen har svekket Bondevik som statsminister.

Ingen sympatibølge

Men Bondeviks åpenhet omkring sin depressive reaksjon og hans håndtering av situasjonen første dag tilbake på jobb har heller ikke gitt noen sympatibølge og økt oppslutning om statsministeren.

56 prosent av de intervjuede velgerne mener Bondeviks sykdom ikke har hatt noen betydning for vurderingen av ham som statsminister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer