Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Svekket al-Qaida

bin-Laden er ikke lenger i stand til å gjennomføre terroraksjoner, sier amerikansk militærtopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) General Lance Smith hevder at den viktigste grunnen er svært effektive operasjoner gjennomført av pakistanske militære, skriver AP.

De militære operasjonene er gjennomført i de vestlige delene av Pakistan, og skal ha satt toppene i al-Qaida under kraftig press.

- De befinner seg nå i de mest øde områdene i verden uten noen form for kommunikasjon, med unntak av kurér. De har ingen mulighet til å organisere og operere et terrornettverk herfra, sier Smith.

Unntaket er meldinger av mer visjonær og ideologisk form, som innholdet på videobåndet som ble offentliggjort på den arabiske TV-kanalen al-Jazeera for tre uker siden.

Toppene i al-Qaida har vært på flukt siden amerikanske styrker invaderte Afghanistan i 2001.

Er i Pakistan

Det mest sannsynlige tilholdstedet til Osama bin-Laden og hans nestkommanderende, Ayman al-Zawahri, skal være Sør-Waziristan. Dette er en delvis autonom region langs grensen til Afghanistan.

Det er i dette området nærmere 8000 pakistanske soldater har gjennomført flere offensiver.

- I løpet av de siste tre til seks månedene har vi kommet adskillig nærmere lederne i al-Qaida, men det er helt avgjørende at Pakistan fortsetter sine militære operasjoner, sier Smith.

LANCE SMITH: Den amerikanske generalen tror man nærmer seg bin-Laden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media