Svekket tillit

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forskningsstiftelsen FAFO har gjennomført en opinionsundersøkelse i Oslo som viser at sju av ti velgere ikke stoler på politikerne. Professor i statsvitenskap, Hanne Marte Narud sier til Aften at tallene stemmer godt overens med en hovedtendens ellers i Europa: Tilliten til politikere og partier svekkes.

Det er selvsagt nedslående at det utvikler seg slik. Det representative demokratiet forutsetter en aktiv og opplyst offentlighet som er kritisk til sine politikere, men som likevel har tillit til dem. Når avisen spør enkeltpersoner, avslører de både store forventninger og betydelig kunnskapsmangel. Det er en utfordring til både medier og skole. Men mange syns også politikerne lover mye mer enn de holder. Det er en utfordring til politikerne. I et system der politikk er å forene motstridende interesser, bør kanskje politikerne være tilbakeholdne med konkrete løfter de vet de ikke kan oppfylle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer