Svekket tiltro til Bush

Amerikanerne er i ferd med å miste tiltroen til president George W. Bushs håndtering av Irak-okkupasjonen, viser en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

53 prosent støtter ikke lenger Bushs Irak-politikk, en kraftig økning fra januar da 37 prosent av de spurte ga uttrykk for det samme, viser målingen fra Pew.

57 prosent av amerikanerne føler heller ikke at Bush har noen klar plan for å løse situasjonen i Irak, mens 32 prosent tror at presidenten har en plan.

Mens 63 prosent av de spurte i januar mente at de amerikanske styrkene burde bli i Irak, mener nå 50 prosent dette. 44 prosent mener at de amerikanske soldatene bør hentes hjem.

Også i andre spørsmål er tiltroen til Bush dalende, skal man tro Pew-målingen. 39 prosent mener at han håndterer USAs økonomi på en god måte, mens bare 29 prosent mener at han fører en god energipolitikk.

Den generelle tiltroen til Bush er nå nede i 43 prosent, det laveste Pew noensinne har målt siden han overtok Det hvite hus.

47 prosent mener Bush gjør en dårlig jobb som president, viser målingen som har en feilmargin på pluss-minus 4 prosentpoeng.

NTB

<B>SVEKKET: </B> 53 prosent støtter ikke lenger Bushs Irak-politikk.