Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svelget ett kilo kokain

Ble magesjuk på Danskebåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 37-åringen svelget 121 kapsler med til sammen 1155 gram kokain, før han satte seg i bilen før å kjøre fra Tyskland til Norge.

På danskebåten fra Frederikshavn til Oslo ble mannen magesyk, og 58 kapsler kom ut på naturlig måte.


Stoppet på grønt

Gjennom tollen i Oslo kjørte 37-åringen på grønt, men ble stoppet. Tollerne fant da de 58 kapslene. Etter en nærmere undersøkelse viste det seg at mannen hadde et utall kapsler i magen.

37-åringen ble kjørt til Ullevål universitetssykehus, og det ble ansett for nødvendig med øyeblikkelig legebehandling. Det var fare for mannens liv, eller han kunne bli alvorlig skadd, dersom det gikk hull på en eller flere kapsler.

På sykehuset kom det ut ytterligere 63 kapsler som var fire cm lange og 1,5 cm brede. De var laget av to lag med plast og to lag med folie.

Spanertur

I Oslo tingrett er 37-åringen dømt til fengsel i to og et halvt år. Aktor, politiadvokat Morten Hojem Ervik hadde lagt ned påstand om fengsel i tre og et halvt år.

Det var om kvelden 19. oktober i fjor at 37-åringen svelget 121 kapsler med kokain, etter at han hadde vært i Oslo uka før for å sjekke kontrollsystemene. Sjøl forklarer han at han trodde det var marihuana i kapslene.

37-åringen forklarer at han har dårlig økonomi, og at dette var grunnen til at han sa ja til å ta smuglerturen til Norge.

Stor verdi

- Jeg visste at jeg tok en stor sjanse, og jeg ønsker at dette var ugjort. Men jeg var i en vanskelig situasjon og lot meg friste. «I nøden spiser fanden fluer», forklarer 37-åringen.

Ifølge egen forklaring skulle han få 2000 euro (cirka 16000 norske kroner) for jobben, og ytterligere 500 euro om smuglingen ble vellykket.

Tingretten mener at 37-åringen ville ha sett det, om kapslene hadde inneholdt marihuana.

- Omstendighetene var ellers av slik karakter at det måtte framstå som klart at det her dreide seg om narkotika i pulverform av særdeles stor økonomisk verdi, mener en enstemmig tingrett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media