Sven-Erik Berger (49) og forloveden er løslatt

- Dette skulle ha skjedd for 14 dager siden, sier Berger.

ENDELIG LØSLATT:  Sven Erik Berger (49) og forloveden Karen Castro Esdrelon (24) er løslatt etter to uker i varetekt. Foto: Dagbladet
ENDELIG LØSLATT: Sven Erik Berger (49) og forloveden Karen Castro Esdrelon (24) er løslatt etter to uker i varetekt. Foto: DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norske Sven-Erik Berger (49) og hans filippinske forlovede Karen Castro Esdrelon (24) er nå løslatt fra varetekt. De har vært siktet for kidnapping og drap på skolejenta Ellah Joy Pique (6) i landsbyen Minglanilla på den filippinske øya Cebu.

- Nå skjedde det endelig. Vi har ventet i hele dag på dette møtet som var klokka tre. Vi visste ikke før i siste sekund hva som ble resultatet av møtet, selv om vi hadde hørt noen rykter, sier en glad og lettet Sven-Erik Berger til Dagbladet.

Men han understreker at de kunne ha unngått å sitte i varetekt om politiet hadde gjort en solid etterforskning i saken.

- Dette skulle ha skjedd for 14 dager siden. Vi skulle ikke engang vært pågrepet om politiet hadde gjort jobben sin, sier Berger.

- Vil ha politibeskyttelse Det føderale politiet NBI har for lenge siden ettergått alle parets bevegelser på den filippinske øya, og slått fast at de har alibi for det aktuelle tidsrommet. Saken er nå endelig henlagt ut fra bevisets stilling, og det er satt fri uten betingelser.

- Det var bevist at de ikke var på åstedet, men på hotellet, da ugjerningen ble begått. Dermed hadde ikke aktoratet noen sak, sier forsvarer Glen L. Villariza til Dagbladet.

Paret skal nå reise til Karens hjemby, og vente på at hun skal få innvilget norsk visum, før de kan reise videre til Norge. Men bekymringene for deres sikkerhet tar ikke slutt selv om vi nå er løslatt.

- Det viktigste nå er å få politibeskyttelse, for det er nok av gærninger som fortsatt tror det er oss, sier Berger.

- Bare å beklage Forsvareren Villariza har tidligere kalt det filippinske rettsystemet for «defekt».

- Det er bare å beklage. Vi er et u-land også når det kommer til rettsystemet. Det finnes ingen grunner til at de skal sittes fengslet, men de blir bare sittende, sa advokaten til Dagbladet da det ble bestemt at de to skulle fengsles lengre til tross for NBIs rapport.

Berger selv sa den gangen at han hadde begynt å bli vant til kaoset.

- Jeg tåler noen dager til bare jeg slipper ut herfra til slutt, sa han da.