- Sven-Erik og Karen snakker sant

Føderalt politi på Filippinene mener paret ikke kan ha vært i nærheten da Ellah Joy (6) ble kidnappet.

HAR ALIBI: Det føderale etterforkningsbyrået NBI, har gått i det nyforlovede parets fotspor, og mener nå at de snakker sant. Foto: Dagbladet
HAR ALIBI: Det føderale etterforkningsbyrået NBI, har gått i det nyforlovede parets fotspor, og mener nå at de snakker sant. Foto: DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sven-Erik Berger (49) fra Kongsberg, ble igår varetektsfengslet for drapet på seks år gamle Ellah Joy Pique på Fillipinene.

Men idag bekrefter National Bureau of investigation (NBI) til Dagbladet, at de har etterprøvd nordmannens påstander om at han ikke kan ha vært i nærheten av åstedet.

Det føderale etterforskningsbyrået (NBI) konkluderer, ifølge Cebu Daily News, med at Berger og Esdrelon snakker sant om at de var i Cebu City, da den seks år gamle jenta ble kidnappet utenfor Calajohan Elementary School, i landsbyen Minglanilla.

Stikk motsatt av hva det lokale politiet hevdet i gårsdagens fengslingsmøte.

Sikret video-opptak Til Dagbladet, bekrefter regiondirektør Edward A. Villarta i NBI, at det føderale etterforskningsbyrået har etterprøvd parets påstander. og vært både på den norske skolen og på hotellet Waterfront.

NBI-etterforskerne gjorde, som nordmannen har etterlyst fra det lokale politiet hele tiden; de dro både til den norske skolen og til hotellet Waterfront, hvor paret har hevdet de var den aktuelle dagen.

Etterforskerne snakket med ansatte ved norske skolen i Lahug, og fikk der bekreftet at de to var innom for å melde Bergers forlovede, Karen Castro Esdrelon på et språk-kurs.

Ifølge Cebu Daily News, skal ansatte ved skolen ha hevdet for etterforskerne, at paret var innom skolen klokka 15.30, den 8. Februar.

Videre sikret etterforskerne videoopptak fra Waterfront Hotel, der overvåkingskameraer skal ha registrert at paret sjekket inn klokka 16.40.

- Da kan vel ikke de to ha vært fysisk på åstedet for kidnappingen, spør Dagbladet, regiondirektør Villarta.
- Nei, svarer han.
- Men jeg kan ikke uttale meg ytterligere om dette på nåværende tidspunkt, sier han

Fordi rettskjennelsen fra igår fortsatt står ved lag, må retten begjære en gjenopptagelse av etterforskningen, før NBI kan konkludere på sine funn.

Deretter vil NBI levere en rapport til retten, ifølge regiondirektøren.

Nektet skyld Både 49-åringen og hans 24 år gamle filippinske forlovede, Karen Castro Esdrelon, har hele tiden nektet for å ha bortført og drept den seks år gamle jenta.

Ellah Joy Pique skal ha blitt bortført da hun gikk sammen med andre elever etter endt skoledag på Calajoan Elementary School i Minglanilla. To dager senere ble hun funnet drept og dumpet i en sekk utenfor landsbyen Barili.

Det var guvernør Gwendolyn Garcia som ba det føderale etterforskningsbyrået, om å finne ut om nordmannen og hans forlovede snakket sant.

- DNI's funn gjør at mine klienter må frifinnes, dette gjør at dette ikke er noen sak lengre. Vi ber påtalemyndighetene om å løslate mine klienter, sier advokat Salvador O. Solima til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

SÅR TVIL: Til Dagbladet, bekrefter regiondirektør i NBI, Edward A. Villarta, at det føderale etterforskningsbyrået har gått i parets fotspor, og vært både på den norske skolen og på hotellet Waterfront. Foto: Dagbladet
SÅR TVIL: Til Dagbladet, bekrefter regiondirektør i NBI, Edward A. Villarta, at det føderale etterforskningsbyrået har gått i parets fotspor, og vært både på den norske skolen og på hotellet Waterfront. Foto: Dagbladet Vis mer