- «Sven» gjorde store framskritt

- Forskning viser at sedelighetsforbrytere begår nye overgrep dersom de ikke får behandling. Derfor er det svært uheldig at «Sven»s opplegg nå blir trenert, sier psykolog Atle Austad ved Institutt for klinisk sexologi og terapi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er snart gått to år siden «Sven» begynte i terapi hos Austad. I løpet av denne tida har han blitt en mer åpen og tryggere person.

- Da terapien brått ble avsluttet, hadde «Sven» begynt å gjøre store framskritt. En viktig forutsetning for at terapi skal virke, er at medlemmene i gruppa stoler på hverandre. Først da kan man begynne å arbeide med de virkelige årsakene til at man begår overgrep, sier Austad til Dagbladet.

Ifølge terapeuten har «Sven» vært svært motivert for å få hjelp for sine problemer. Gjennom terapi hos psykologene har han gradvis lært å åpne seg.
- For første gang i livet har han klart å bygge opp et tillitsforhold til andre som han kan snakke om sårbare tema med. Det er denne evnen til å skape nære relasjoner som danner mye av grunnlaget for å kunne motvirke tilbakefall og gjentakelse av nye overgrep, forklarer Austad.

Stadig flere svarte hull fra «Sven»s egen oppvekst, blant annet minner om vonde opplevelser som barn, har han begynt å huske.

- Å gå i terapi er en lang prosess, og resultatene kommer ofte gradvis. «Sven»s opplegg strekker seg fra tre til fem år, og det er derfor svært uheldig at han ikke får mulighet å holde fram med behandlingen, sier Austad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer