Sven O. avvist på London-tur

Sven O. fikk ikke lov til å komme på besøk til kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon da han var i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsessens pappa hadde reist til London for å vise henne manuset han har skrevet om barnebarnet Marius. Det har lenge vært kjent at Sven Høiby planlegger å gi ut bok om barnebarnet. Boken planlegges utgitt på Se og Hør Forlaget AS, som også utgir ukebladet Se og Hør.

Ukebladet krever at Høiby legger frem manuset om gutten både for sin datter kronprinsessen og for pappaen til Marius, Morten Borg. Se og Hør betalte derfor turen til Storbritannia. I sitt siste nummer skriver ukebladet om den mislykkede turen.

Mette-Marit ønsker ro rundt sønnen sin og vil ikke at hennes egen pappa skal bidra til mer oppstyr rundt femåringen.

Derfor møtte kronprins Haakon Høiby i London. Kronprinsen hadde med seg Marius, og de tre gikk tur sammen i Hyde Park i London sentrum. Høiby sier at han ble svært glad for å treffe barnebarnet igjen.

Mette-Marit ville imidlertid ikke treffe ham mens han var i London. Høiby fikk heller ikke komme hjem til datteren og svigersønnen. Høiby er hjertesyk og sier til Se og Hør at han frykter at det blir hans siste jul. Han innrømmer at han er bitter på datteren, men mener at Mette-Marit ikke kan endre ham. Høiby tror ikke at noe hadde vært annerledes dersom han hadde latt være å fortelle mediene om datteren eller hadde latt være å skrive bokmanuset om Marius.

- Vi er litt i samme situasjon, jeg og Marius. Ingen av oss har ønsket å bli såkalte kjendiser, men er blitt det på grunn av Mette-Marit, sier han.

UVENNER:</B> Forholdet mellom far og datter har vært dårlig lenge. Under kongelig besøk i hjembyen Kristiansand valgte Mette-Marit å ikke snakke med sin far.