Svennis: - Jeg løy aldri

Etter dager med hets i engelsk presse bryter endelig en hardt presset Sven-Göran Eriksson stillheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svennis har hatt som prinsipp å aldri kommentere sitt privatliv, men til slutt ble presset for stort. I ettermiddag ga han endelig en uttalelse om sitt forhold til FA-sekretæren Faria Alam.

- Jeg har aldri bekreftet eller benektet mitt forhold til Alam, skriver svensken i en pressemelding.

Den kontroversielle engelske landslagstreneren skriver at grunnen til at han nå velger å kommentere saken er de mange unøyaktighetene og spekulasjonene i tabloidpressen.

Svennis sier videre at han aldri fikk vite noe om pressemeldingen det engelske fotballforbundet (FA) sendte ut i helgen, der forholdet ble benektet. Forbundet måtte senere trekke tilbake denne uttalelsen, etter at en rekke e-poster som hadde blitt sendt fra Alams kontor til en venninne, bekreftet forholdet.

Det er FAs pressemelding som fikk fotballkommentatorer til å kreve trenerens avgang, siden det kunne oppfattes som han hadde løyet til forbundet for å beskytte seg selv. Svennis håper nå på ro, og sier han gleder seg til å føre England til VM i 2006.

Neste torsdag har FA innkalt til krisemøte for å drøfte svenskens framtid som engelsk landslagssjef.

Hele uttalelsen kan du lese her.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer)

BRYTER TAUSHETEN: Sven-Göran Eriksson har endelig valgt å sende ut en pressemelding i forbindelse med «Svengate» - engelsk presses kjælenavn på Faria Alam-saken.
ANKLAGET: Sven-Göran Eriksson hilser på FA-sjefen Mark Palios. Begge to skal ha hatt et forhold til sekretæren Faria Alam, i sexskandalen britisk presse har skrevet side opp og side ned om de siste dagene.