FENGSLET: En 16 år gammel gutt er varetektsfengslet, mistenkt for å ha drept en hjemløs mann i Huskvarna. Foto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
FENGSLET: En 16 år gammel gutt er varetektsfengslet, mistenkt for å ha drept en hjemløs mann i Huskvarna. Foto: Adam Ihse / TT / NTB scanpixVis mer

Svensk 16-åring siktet for drap på hjemløs

Selv nekter gutten straffskyld.

En 16 år gammel gutt er varetektsfengslet, mistenkt for å ha drept en hjemløs mann i Huskvarna. Gutten nekter straffskyld og bestrider fengslingskjennelsen.

Påtaleansvarlig Linda Schön mener det er skjellig grunn til mistanke for at 16-åringen sto bak drapet på en hjemløs EU-migrant fra Romania i og begjærte ham varetektsfengslet.

Den hjemløse migranten, en mann i 50-årene, ble funnet utendørs i et parkområde i Huskvarna. Politiet trodde først det var snakk om vold med døden til følge, men begynte å etterforske hendelsen som en drapssak etter at mannen ble obdusert.

16-åringen som nå er fengslet, ble pågrepet mandag. En annen person, som er under 15 år, er mistenkt for å ha deltatt i ugjerningen og har fått oppnevnt en advokat.

Ytterligere to gutter, begge under 15 år, er blitt avhørt av politiet. Politiet tror de mishandlet den hjemløse mannen før han ble drept.

Torsdagens fengslingsmøte ble gjennomført bak lukkede dører.