intens etterforskning: Den etterlyste mannen etter Majorstua-drapet er identifisert. Se siste nytt om drapet fra Politihuset. Video: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer Vis mer

Drapet på Majorstua:

Svensk 20-åring er siktet for drap og ran

Mannen er etterlyst internasjonalt. - Vi går ut fra at han er kjent med at vi leter etter ham.

- Per nå er ingen pågrepet i saken. Vi søker en konkret person. Personen er siktet for drap og ran, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

- Vi går ut fra at han er kjent med at vi leter etter ham. Det er en 20 år gammel svensk statsborger fra Uppsala. Han er kjent i Sverige. Han er etterlyst internasjonalt, fortsetter Metlid.

De nærmeste pårørende til drapsofferet er orientert.

Foreløpig har ikke politiets teori om at Heikki Bjørklund Paltto (24) var et tilfeldig offer endret seg.

Politiets teori er at mannen dro til Sverige kort tid etter drap og ran. Metlid vil ikke gå inn på hvordan mannen kom seg til Sverige.

- Vi tar høyde for at han kan ha forlatt Sverige. Vi vet noe om hvorfor han var her, men jeg vil ikke gå inn på det nå. Vi har opplysninger om når han kom til Norge. Vi fikk mye informasjon etter at vi gikk ut med bilde. Vi oppfordrer siktede til å melde seg. Det er vanskelig å være på flukt, sier Metlid.

Har du bilder, videoer eller tips? Tips oss på 2400@dagbladet.no eller på telefon 24 00 00 00.

Vurderer å gå ut med navnet

Ifølge Metlid vurderer politiet å gå ut med navnet på mannen i nærmeste framtid.

- Vi oppfordrer folk om å melde fra til politiet hvis de ser mannen. Det er en historikk her. Folk bør ikke foreta noe selv, sier Metlid.

Sporteknisk er det fortsatt spørsmål politiet ikke har fått svar på.

- Vi er i en fase hvor vi får mer og mer opplysninger inn, sier Metlid.

Hun vil per nå ikke si noe om funn av gjenstander som den siktede har kvittet seg med langs Frognerelva.

TATOVERING PÅ HÅNDA: Driftsleder for Oslo-politiets Felles enhet for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid, om siste utvikling i Majorstua-drapssaken, hvor en mann er etterlyst. Reporter: Audun Hageskal // Video: John Terje Pedersen Vis mer

Siden mandag har det foregått et intenst etterforskningsarbeid for å finne ut hvem som sto bak drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen i Østfold i en leilighet i Arbos gate på Majorstua.

Ifølge Aftonbladet tidligere i dag er det en 20 år gammel svensk mann som blir jaktet på av svensk politi.

Svensken skal befinne seg i Midt-Sverige. Den etterlyste er i Sverige tidligere blitt dømt for blant annet innbrudd og ran.

Politiet har fått inn store mengder tips i saken og sitter på et omfattende videomateriale.

Sett av vitner

Svensken er også blitt observert av personer i Oslo før og etter drapet skal ha skjedd.

Mannen skal blant annet ha ringt på hos et vitne i Gamlebyen klokka halv seks morgenen drapet skjedde og bedt om å få vann.

Den etterlyste mannen var også innom og handlet i en kiosk på Skøyen stasjon.

- Han oppholdt seg i kiosken i noen minutter, og handlet noe, sier Lasse Larsen, som er daglig leder for MIX, Skøyen stasjon til Dagbladet.

Overvåkningsbildene av mannen ble tatt klokka 13.16 mandag, på Skøyen stasjon i Oslo - omtrent samtidig som mannen var innom Larsens kiosk og handlet.

Kioskeieren forteller Dagbladet at mannen ikke utmerket seg spesielt.

- Det var ingenting vi reagerte på, sier han, men forteller at han likevel husker mannen, ettersom han var innom i en såkalt stille periode.