Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk 29-åring dømt for dødsvold mot Anne (41)

Retten ga ham 15 måneder lengre straff enn det aktor la ned påstand om.

DØDE: Dørvakta Anne Wendy Madsen ble drept på jobb lørdag 3. mars. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
DØDE: Dørvakta Anne Wendy Madsen ble drept på jobb lørdag 3. mars. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29 år gammel svenske er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i ett år og ni måneder for legemsfornærmelse med døden til følge, melder NTB.

Den 41 år gamle fembarnsmora Anne Wendy Madsen ble alvorlig skadd etter at hun grep inn i et basketak på arbeidsplassen Sailors Inn i Porsgrunn i fjor. Seinere døde hun av skadene hun ble påført av 29-åringen.

Segnet om Hendelsen skjedde i Porsgrunn lørdag 3. mars i fjor. Da innehaveren ba svensken om å forlate utestedet, ble hun slått og truet. Dørvakt Anne Wendy Madsen kom til unnsetning, og hun fikk et slag i tinningen. Hun segnet om, og ble kjørt til sykehus i ambulanse. Dagen etter døde hun.

Det ble seinere kjent at det slett ikke var første gang 29-åringen hadde brukt vold mot ansatte ved utesteder. I 2009 ble han pågrepet etter en omfattende slåsskamp med en dørvakt Daimlers.

Det kom også fram at han var etterlyst for frihetsberøvelse og voldtektsforsøk mot barn.

Strengere dom Da saken ble behandlet i retten i forrige uke, sto 29-åringen kun tiltalt for legemsfornærmelse, og var ikke tiltalt for dødsfølge. Aktor, politiadvokat Jon Borgen, la derfor ned påstand om bare seks måneders fengsel, hvorav fem måneder betinget, skriver Telemarksavisa.

Det var ikke retten enig i. Ni måneder av dommen gjøres betinget med to års prøvetid.

I tillegg til fengselsstraffen er han dømt til å betale 50 000 kroner i erstatning til hver av Anne Wendy Madsens (41) fem barn og samboer.

29-åringens forsvarer, advokat Morten Wexels, sier han er svært overrasket over dommen.

- Den vil bli anket, både på straffespørsmålet og på erstatningsspørsmålet, sier Wexels.

29-åringen er tidligere domfelt åtte ganger i Sverige, deriblant for vold, grove seksualforbrytelser og narkotikalovbrudd.

(NTB)

DØMT TIL ETT ÅR OG NI MÅNEDER: Den 29 år gamle svensken som utøvde dødsvold mot Anne Wendy Madsen (41) er dømt til fengsel i ett år og ni måneder for legemsfornærmelse med døden til følge. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
DØMT TIL ETT ÅR OG NI MÅNEDER: Den 29 år gamle svensken som utøvde dødsvold mot Anne Wendy Madsen (41) er dømt til fengsel i ett år og ni måneder for legemsfornærmelse med døden til følge. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer