Svensk ambassadør kan bli kalt inn på teppet i Israel

Liker ikke at Sverige anerkjenner Palestina.

OPPGITT:  Utenriksminister i Israel Avigdor Lieberman mener at Sverige forhaster seg. Foto:  AFP PHOTO/GALI TIBBON
OPPGITT: Utenriksminister i Israel Avigdor Lieberman mener at Sverige forhaster seg. Foto: AFP PHOTO/GALI TIBBON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tel Aviv (NTB-TT-AFP): Sveriges ambassadør i Israel kan bli kalt inn på teppet etter at den nye svenske regjeringen besluttet å anerkjenne Palestina som en egen stat.

I en uttalelse fra den israelske statsministerens kontor sent lørdag står det at den svenske ambassadøren vil bli invitert til en samtale i utenriksdepartementet i Jerusalem, uten å oppgi når dette vil skje.

- Utenriksminister Avigdor Lieberman beklager at den nye statsministeren hadde hastverk med å komme med uttalelser om Sveriges holdning til anerkjennelse av en palestinsk stat, tilsynelatende før han hadde hatt tid til å studere saken i dybden, heter det i en uttalelse fra Liebermans kontor sent lørdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Ifølge svenske Aftonbladet lørdag hadde ikke den svenske ambassaden i Tel Aviv da hatt direkte kontakt med det israelske utenriksdepartementet.

- Vi har sett dette i mediene, men kan ikke bekrefte det. Ambassaden har vært stengt i dag, sa ambassadør Carl Magnus Nesser i avisen.

Også myndighetene i USA har kritisert den svenske beslutningen og mener anerkjennelsen av Palestina kommer for tidlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer