Svensk ambassadør kan bli kalt inn på teppet i Israel

Liker ikke at Sverige anerkjenner Palestina.

OPPGITT:  Utenriksminister i Israel Avigdor Lieberman mener at Sverige forhaster seg. Foto:  AFP PHOTO/GALI TIBBON
OPPGITT: Utenriksminister i Israel Avigdor Lieberman mener at Sverige forhaster seg. Foto: AFP PHOTO/GALI TIBBONVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tel Aviv (NTB-TT-AFP): Sveriges ambassadør i Israel kan bli kalt inn på teppet etter at den nye svenske regjeringen besluttet å anerkjenne Palestina som en egen stat.

I en uttalelse fra den israelske statsministerens kontor sent lørdag står det at den svenske ambassadøren vil bli invitert til en samtale i utenriksdepartementet i Jerusalem, uten å oppgi når dette vil skje.

- Utenriksminister Avigdor Lieberman beklager at den nye statsministeren hadde hastverk med å komme med uttalelser om Sveriges holdning til anerkjennelse av en palestinsk stat, tilsynelatende før han hadde hatt tid til å studere saken i dybden, heter det i en uttalelse fra Liebermans kontor sent lørdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Ifølge svenske Aftonbladet lørdag hadde ikke den svenske ambassaden i Tel Aviv da hatt direkte kontakt med det israelske utenriksdepartementet.

- Vi har sett dette i mediene, men kan ikke bekrefte det. Ambassaden har vært stengt i dag, sa ambassadør Carl Magnus Nesser i avisen.

Også myndighetene i USA har kritisert den svenske beslutningen og mener anerkjennelsen av Palestina kommer for tidlig.

Sveriges ferske statsminister Stefan Löfven er imidlertid ikke bekymret og sier han ikke tror avgjørelsen kom som en stor overraskelse på USA, melder nyhetsbyrået TT. Og utenriksminister Margot Wallström har sagt klart ifra om at «det ikke er USA som bestemmer politikken vår». (©NTB)