Svensk ambassadør slått, sparket og pågrepet

Under en demonstrasjon mot Europas siste diktator.

UTSATT FOR VOLD: Spesialtpolitifolk prøver å pågripe den svenske diplomaten David Emtestam. 200 personer skal ha blitt pågrepet i forbindelse demonstrasjonen mot landets regime. Foto: Reuters/Vasily Fedosenko/Scanpix
UTSATT FOR VOLD: Spesialtpolitifolk prøver å pågripe den svenske diplomaten David Emtestam. 200 personer skal ha blitt pågrepet i forbindelse demonstrasjonen mot landets regime. Foto: Reuters/Vasily Fedosenko/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sveriges fungerende ambassadør i Hviterussland, David Emtestam (31), var blant over 200 personer som ble pågrepet i forbindelse en demonstrasjon mot regimet i landet i går.

Rundt 1000 personer skal ha samlet seg i Minsk for å ta del i «flash moben» kalt «Revolution via sicial network» for å demonstrere mot økonomiske og politiske forhold i Hviterussland.

- Angrepet av spesialpoliti - Han ble angrepet av spesialpoliti og ble sparket en rekke ganger mot kroppen, sier pressevakt Tobias Nilsson ved det svenske Utenriksdepartementet til Dagens Nyheter.

Emtestam befant seg i nærheten av demonstrasjonen for å observere den i forbindelse jobben, og forsøkte å identifisere seg som svensk diplomat - til ingen nytte.

Det var først da vanlig politi grep inn at den grove volden mot Emtestam stoppet.

Svensk fordømmelse Svensk UD har kalt inn Hviterusslands ambassadør på teppet, og utenriksminister Carl Bildt har tydelig fordømt angrepet.

- Vi fordømmer volden og arrestasjonene av fredelige demonstranter i Hviterussland. Senest i går kveld ble også en svensk diplomat i Minsk utsatt for denne volden. Dette er fullstendig uakseptabelt og er egentlig en bekreftelse på landets manglende respekt for grunnleggende demokratiske rettigheter, sier Bildt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer