Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svensk artist kidnappet barna sine

Skal ha stukket av i bil til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kjent svensk artist er politianmeldt for å ha bortført sine to barn, skriver Expressen.

- Virket helt gal

På tirsdag skal mannen plutselig ha dukket opp hjemme hos mormoren til ett av barna. Hun satt barnevakt for begge da artisten stormet inn i boligen.

- Han bare kom inn og tok dem med seg. Han virket helt gal, sier mormoren, til Expressen.

I går anmeldte moren, som har foreldreretten, saken til politiet.

- Jeg kan bekrefte at det er opprettet en anmeldelse mot ham, sier stasjonsbefal Magnus Mohlin i politiet til den svenske avisa.

Ifølge mormoren som ble øyenvitne til dramaet har artisten tatt barna med seg til Norge. Senere har han tatt kontakt per telefon.

- Han har ringt hjem og fortalt at de bor der nå. Hvordan kan han si at han har kjørt bil til Norge med barna? Han har jo ikke engang førerkort, sier kvinnen.

image: - Svensk artist kidnappet barna sine

Oslopolitiet ikke varslet

Politiet vil ikke kommentere påstanden om at mannen har stukket over grensa eller om Interpol eller norsk politi er koblet inn.

- Men jeg kan på generelt grunnlag si at vi vanligvis tar kontakt med politimyndigheten i landet den mistenkte oppholder seg i, sier Mohlin.

Moren til barna er svært opprørt over det som har skjedd.- Jeg orker ikke snakke om det, det er for tungt, sier hun til Expressen, som har flere ganger har forsøkt å få tak i barnefaren uten hell.

Musikalsk samarbeid i Norge

Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt hadde i dag tidlig ikke fått noen informasjon om den påståtte bortføringen.

- Dette er ikke noe som er kjent for oss, opplyser krimvaktleder Oddleif Sveinungsen til Dagbladet.no 

Den svenske artisten er sentral i musikkmiljøet innenfor sin sjanger i Sverige. Han har også flere ganger samarbeidet med kjente musikere i Norge. Mannen har tidligere vært i kontakt med politiet for andre typer forhold, men skal ikke være straffet for noe de siste årene.

<B>SAMARBEIDET MED NORSKE ARTISTER:</B> Artisten som nå er anmeldt for bortføring er en sentral skikkelse innenfor sin sjanger.