Svensk avis med tips til hvordan overleve i Norge

«Det är enkelt att hitta jobb i Norge» og «Här finns 32 000 lediga jobb».

TIPSES OM Å FLYTTE TIL NORGE: I dag har den svenske avisa Dagens Industri kommet med to artikler om hvordan svensker kan skaffe seg jobb i Norge. Svenskene selv er ikke overrasket. - Det finnes ikke jobb i Sverige, sier Christofer Haglund til Dagbladet. Foto: Skjermdump Dagens Industri / Privat
TIPSES OM Å FLYTTE TIL NORGE: I dag har den svenske avisa Dagens Industri kommet med to artikler om hvordan svensker kan skaffe seg jobb i Norge. Svenskene selv er ikke overrasket. - Det finnes ikke jobb i Sverige, sier Christofer Haglund til Dagbladet. Foto: Skjermdump Dagens Industri / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenskenes næringslivsavis, Dagens Industri, kommer på sin hjemmeside med tips til hvordan unge, jobbklare svensker bør gå fram for å anskaffe seg bosted og jobb - og overleve - i norske byer. 

Artiklene «Så fixar du att leva i Norge» og «Här finns det 32 000 jobb» forsterker arbeidsledighets-statistikken i nabolandet vårt. 28 prosent av svensker under 24 år regnes nemlig som arbeidsledige, ifølge tall fra i 2011.  - Latterlig enkelt I artiklene får leserne tips om norske skattekort, NAV og forsikringssystemer - og ekspertene gir sine vurderinger på hvordan man skal ta seg fram dersom man ønsker å flytte til Norge.

- Det er bra å vite at man som svensk får et ekstra skattelette på ti prosent de første to årene. Den som jobber i Norge blir også en del av landets forsikringssystem. I Norge betyr det at man ganske raskt har krav på erstatning ved sykdom og arbeidsledighet, skriver avisa. Artiklene overrasker ikke svenske Christofer Haglund (26), som kom til Norge for å jobbe for snart fire år siden. 

- Det «finnes ikke» jobber i Sverige, men det var latterlig enkelt å få seg jobb her, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer