Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk avis offentliggjør bilder av død Dag Hammarskjöld

Publiserer likbilder av svensk FN-generalsekretær som døde i flystyrt i 1961.

FUNNSTEDET: På bildet ses rester av flyet som i 1961 styrtet med FNs generalsekretær Dag Hammarskjøld ombord. Flyet styrtet 18 september. Her ses vrakrester, og omkomne som ligger dekket til med hvite lakner. Foto: UPI / Scanpix arkiv
FUNNSTEDET: På bildet ses rester av flyet som i 1961 styrtet med FNs generalsekretær Dag Hammarskjøld ombord. Flyet styrtet 18 september. Her ses vrakrester, og omkomne som ligger dekket til med hvite lakner. Foto: UPI / Scanpix arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildene er trykket i den svenske avisa Aftonbladet søndag i samarbeid med tidsskriftet Tiden som lyktes i å få ut bildene fra et arkiv.

Hammarskjöld døde 18. september 1961 da flyet han var om bord i, styrtet ved Ndola i Nord-Rhodesia, nåværende Zambia, mens han var på et oppdrag for å løse en krise i Kongo.

- Fæle, men viktige Bildene er tatt av nordrhodesiske myndigheter ved åstedet for ulykken og på et likhus.

- De er fæle, men viktige siden de retter søkelyset mot hva som skjedde, og forsterker kravet om nye undersøkelser, sier Tidens sjefredaktør Daniel Suhonen til Aftonbladet.

Han sier at svenske myndigheter har hatt tilgang til bildene, men har valgt ikke å vise dem fram.

Offisielt var flystyrten en ulykke, men mange mener at Hammarskjöld kan ha blitt drept av kretser som var imot hans fredsinitiativ.
NTB-TT

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media