KJØRTE FORAN: En sjåfør forsøkte å hindre angrepet i Stockholm, ifølge Expressen. Han skal ha kjørt den hvite varebilen på bildet. Foto:  / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND/NTB Scanpix
KJØRTE FORAN: En sjåfør forsøkte å hindre angrepet i Stockholm, ifølge Expressen. Han skal ha kjørt den hvite varebilen på bildet. Foto:  / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND/NTB ScanpixVis mer

Angrepet i Stockholm

Svensk avis: Sjåføren skjønte at noe var galt. Så kjørte han foran dødsbilen og tutet

Kan ha reddet menneskeliv, ifølge vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt klokka 15.00 kjørte en lastebil inn på Drottninggatan i Stockholm. Der ble fire personer drept, mens 15 ble skadd.

Nå melder Expressen at en varebilsjåfør skal ha forsøkt å hindre angrepet. Etter å ha forstått at noe var galt, kjørte han foran lastebilen.

Så begynte han å tute for å advare fotgjengere.

Får krisestøtte

Avisa skriver at vitner sier at handlingene til sjåføren kan ha reddet menneskeliv.

- Dere kan ikke få snakke med sjåføren på nåværende tidspunkt. Vår krisestab jobber med å støtte ham, og det er vårt hovedmål akkurat nå, sier David Larsson i Nokas Security.

Han bekrefter at varebilen var i Drottninggatan og at sjåføren agerte, men vil ikke kommentere saken utover det.

DETTE HAR SKJEDD: 7. april kjørte en lastebil inn i en travel handlegate i Stockholm. Video Expressen / Dagbladet Vis mer

Stilte seg i veien

Angrepet begynte med at en maskert mann kapret lastebilen. Dette i 14.30-tiden utenfor restaurant Caliente i Stockholm sentrum.

Sjåføren som opprinnelig satt i bilen, skal ha forsøkt å hindre angriperen, ifølge Expressen. Ifølge avisa stilte han seg foran lastebilen.

Så ble han tvunget til å flytte seg.

- Han lyktes i å kaste seg til siden, men ble lettere skadd da han ble påkjørt, sier Mårten Lyth i Spendrups, firmaet som eier lastebilen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Mistanken styrker seg

En 39 år gammel mann fra Usbekistan er siktet for terror i forbindelse med angrepet. Han ble pågrepet i Stockholm-forstaden Märsta fredag kveld.

- Det er ingenting som tyder på at vi har tatt feil person, tvert imot styrker mistanken mot den pågrepne seg time for time, sier rikspolitisjef Dan Eliasson.

- Vi kan ikke utelukke at flere kan ha vært involvert i angrepet. Vi jobber bredt, fortsetter Eliasson på en pressekonferanse lørdag.

BRUKER KJØRETØY SOM VÅPEN: Angrepet i Stockholm er det siste av flere lignende angrep på kort tid. Video: CNN Vis mer

Utelukker ikke flere involverte

- Vi kan ikke utelukke at flere kan ha vært involvert i angrepet. Vi jobber bredt, legger Eliasson til i pressekonferansen.

Der kom det også fram at mannen tidligere hadde vært i Sikkerhetspolitiets søkelys tidligere. Politiet bekreftet også at det skal ha vært en bombelignende gjenstand i lastebilen.

Ifølge Aftonbladet har mannen tidligere postet IS-propaganda på Facebook. Han har også likt bilder av skadde etter terrorangrepet mot Boston Marathon i 2013.