Svensk badevakt skar opp jenter på byen

Fordi de avviste tilnærmelsene hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 12. mars slo han til for første gang, mannen som skulle få tilnavnet «kroskjæreren». En 26 årig kvinne ble kuttet med kniv på utestedet CHs i Gävle.

- Han ville danse med meg, men jeg viste ingen interesse for ham, fortalte hun politiet. 26-åringen kjente så en brennende smerte i venstre overarm, og etter en liten stund oppdaget hun at blodet rant, skriver Expressen.

Tør ikke gå alene

Totalt tolv kvinner i tjueårsalderen ble offer for «kroskjæreren» på Gävle, hvorav en ble voldtatt og åtte ble kuttet med kniv. Maria-Therese Åslund (20) ble angrepet på utestedet Sun City den 27. august. Hun måtte sy 36 sting etter å ha blitt skåret opp fra låret opp baken - såret var 25 centimeter langt.

- Jeg er fremdeles sykemeldt. Såret er ikke lenger like ømt, men jeg er veldig redd og tør ikke gå ut ensom, sier Maria-Therese Åslund, som flyttet til Gävle to dager før overfallet. Nå kjemper hun for å bli kvitt redselen.

- Han har ødelagt rumpen min, men han skal ikke få ødelegge livet mitt også, sier hun.Pågrepet
15.september ble en 21-årig badevakt pågrepet, mistenkt for å være «kroskjæreren». Mannen kom til Sverige for et par år siden, og havnet etterhvert i Gävle der han i tillegg til å studere tok seg jobb som badevakt. Ifølge venner og bekjente hadde han et «fornedrende syn» på kvinner - eller« horer», som han pleide å kalle dem.

- Han var ikke interessert i noe lengre forhold, men ville bare ha seksuelle kontakter. Han sjekket i teorien opp alle jenter på kroen. Fikk han avslag hos én, sa han «jævla slyna» og gikk for å prøve å sjekke opp en annen jente, forteller en mannlig venn.

19 centimeter langt kjøttsår

Samme kveld som Maria-Therese Åslund ble kuttet opp, ble 18-årige Erica Jönsson angrepet.

- Jeg merket bare at jeg plutselig ble varm på låret. Da jeg senere kom ut fra kroen, oppdaget jeg at jeg var alldeles blodig, sier Erica.

Da hun kikket ned, oppdaget hun et 19 centimer langt kutt på låret.

- Legen konstaterte at jeg hadde blitt skåret med en skalpell eller et barberblad. Da ringte jeg politiet, forteller Erica, som etter hendelsen har hatt problemer med å sitte og ligge på siden.

- I tillegg har jeg blitt mer observant, og vil aldri at noen skal være bak meg på dansegulvet.- Det er hemskt
Den 21-årige mannen som mistenkes for å stå bak, ble etter ankomsten til Gävle raskt et kjent ansikt på stedets kroer.

- Han virker å ha et nesten syklig behov for å treffe jenter, sier en kvinnelig bekjent i politiforhør.

Selv nekter badevakten for å stå bak overfallene.

- Det er hemskt at jenter har blitt skåret i på kroen. Jeg kan ikke forstå hvordan noen kan gjøre noe slikt, sier badevakten.

Dersom han blir funnet skyldig, risikerer han utvisning fra Sverige.

OFFER FOR KROSKJÆREREN: Maria-Therese Åslund (her avbildet med samboer)ble kuttet opp på dansegulvet.
DEN MISTENKTE BADEVAKTEN(t.v.): Skal ha hatt et syklig forhold til kvinner.