Svensk bank vil overta Storebrand

Samtalene mellom Storebrand og den svenske storbanken SEB kan få langt større dimensjoner enn at Storebrand fusjonerer med skadeforsikringsselskapet Trygg-Hansa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå spekuleres det i at en full sammenslåing mellom SEB og Storebrand kan være på trappene. +Norges største forsikringsselskap, Storebrand, har lenge signalisert både voksevilje og samtaler med nordiske kolleger. Med jevne mellomrom har ryktene om ulike svensk-norske konstellasjoner blusset opp.

I går skrev den svenske næringslivsavisa Dagens Industri at Storebrand er nær en avtale om å kjøpe skadeforsikringsselskapet Trygg-Hansa, som er et datterselskap av den svenske storbanken SEB, tidligere SE-Banken. Ifølge Dagens Industri er SEBs konsernsjef Lars Thunell bare måtelig interessert i Trygg-Hansa, som etter salget av industriforsikringsdivisjonen i fjor vår, primært retter seg mot forsikring av bil og hjem.

Større planer

I markedet verserer imidlertid rykter om at en større avtale kan være i emning. Flere er opptatt av at Storebrands solide markedsandel i det norske livsforsikringsmarkedet frister SEB-sjef Lars Thunell. SEBs målsetning er å være et ledende finanskonsern i Nord-Europa, og en sammenslåing med Storebrand ville gi SEB et hopp på lista over de største finansselskapene i Norden, fra nummer seks til nummer fire. SEB har i dag en forvaltningskapital som er mer enn tre ganger Storebrands.

Skritt på veien

Hvis Storebrand kjøper opp eller fusjonerer med Trygg-Hansa er dimensjonene vesentlig mindre.

Enkelte analytikere peker på at Storebrand-sjef Åge Korsvold ikke vil få det han er mest ute etter i Trygg-Hansa. Han vil få økt volum, men ikke storkundene. Dermed mener flere at en sammenslåing med Trygg-Hansa bare vil være et skritt på veien for Korsvold. Trygg-Hansa hadde i fjor anslåtte premieinntekter på knappe 2,5 milliarder kroner, mot Storebrands drøye ni milliarder. Storebrand Skade har rundt 2500 ansatte, mens det er 1300 ansatte i Trygg-Hansa.