Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk bank vil overta Storebrand

Samtalene mellom Storebrand og den svenske storbanken SEB kan få langt større dimensjoner enn at Storebrand fusjonerer med skadeforsikringsselskapet Trygg-Hansa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå spekuleres det i at en full sammenslåing mellom SEB og Storebrand kan være på trappene. +Norges største forsikringsselskap, Storebrand, har lenge signalisert både voksevilje og samtaler med nordiske kolleger. Med jevne mellomrom har ryktene om ulike svensk-norske konstellasjoner blusset opp.

I går skrev den svenske næringslivsavisa Dagens Industri at Storebrand er nær en avtale om å kjøpe skadeforsikringsselskapet Trygg-Hansa, som er et datterselskap av den svenske storbanken SEB, tidligere SE-Banken. Ifølge Dagens Industri er SEBs konsernsjef Lars Thunell bare måtelig interessert i Trygg-Hansa, som etter salget av industriforsikringsdivisjonen i fjor vår, primært retter seg mot forsikring av bil og hjem.

Større planer

I markedet verserer imidlertid rykter om at en større avtale kan være i emning. Flere er opptatt av at Storebrands solide markedsandel i det norske livsforsikringsmarkedet frister SEB-sjef Lars Thunell. SEBs målsetning er å være et ledende finanskonsern i Nord-Europa, og en sammenslåing med Storebrand ville gi SEB et hopp på lista over de største finansselskapene i Norden, fra nummer seks til nummer fire. SEB har i dag en forvaltningskapital som er mer enn tre ganger Storebrands.

Skritt på veien

Hvis Storebrand kjøper opp eller fusjonerer med Trygg-Hansa er dimensjonene vesentlig mindre.

Enkelte analytikere peker på at Storebrand-sjef Åge Korsvold ikke vil få det han er mest ute etter i Trygg-Hansa. Han vil få økt volum, men ikke storkundene. Dermed mener flere at en sammenslåing med Trygg-Hansa bare vil være et skritt på veien for Korsvold. Trygg-Hansa hadde i fjor anslåtte premieinntekter på knappe 2,5 milliarder kroner, mot Storebrands drøye ni milliarder. Storebrand Skade har rundt 2500 ansatte, mens det er 1300 ansatte i Trygg-Hansa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media