Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HACKING

Svensk bankansatt i 50-åra pågrepet for hacking før Trumps store dag: - Dette var noe hun gjorde på fritiden

Pågrepet i London.

HACKING: En svensk banksjef og en britisk mann er pågrepet for hacking mot overvåkningskameraer i Washington-området i dagene før innsettelsen av Donald Trump som president. De to ble pågrepet dagen før Trump tok fatt på jobben. Foto: UPI / NTB scanpix
HACKING: En svensk banksjef og en britisk mann er pågrepet for hacking mot overvåkningskameraer i Washington-området i dagene før innsettelsen av Donald Trump som president. De to ble pågrepet dagen før Trump tok fatt på jobben. Foto: UPI / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer er pågrepet av politiet i London for hacking i Washington-området i USA.

Hackingen skal ha gått ut på å angripe overvåkningskameraer rundt den amerikanske hovedstaden i dagene før Donald Trump ble innsatt som president, melder Sky News.

Ifølge Washington Post var hensikten å tjene penger - men de to hackerne skal ikke ha klart å få ei krone ut av datainnbruddet. 123 av 187 overvåkningskameraer i det aktuelle området ble angrepet.

Utpressing

Moduset var ifølge politiet å installere skadelig programvare, slik at operatørene av overvåkningskameraene måtte betale løsepenger for å få dem til å fungere igjen.

De to pågrepne, en mann og en kvinne, er begge i 50-åra. Mannen er brite, mens kvinnen er svensk og bosatt i London. Hun har lenge jobbet for den svenske storbanken Handelsbanken.

- Dette er noe som har skjedd på fritida, via en privat datamaskin, sier Handelsbankens pressesjef Johan Wallqvist til Expressen.

Suspendert

Ifølge Wallqvist er kvinnen nå suspendert fra sin stilling i storbanken.

Svensk UD bekrefter også hendelsen, men opplyser at kvinnen utvandret til Storbritannia for en stund siden.

- Dette har ingenting med hennes arbeidsoppgaver å gjøre. Hun jobber med supporttjenester, sier pressesjef Johan Wallqvist.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling