Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk bombemann fikk jobb på Rikshospitalet

Truet med å sprenge trikk i Göteborg.

SKAPTE FRYKT: Med et bombebelte rundt livet gikk den nå 62-årige mannen om bord på linje 6 i Göteborg sentrum, og truet med å sprenge sporvogna i lufta. Et stort område ble sperret av, og en rekke butikker og restauranter ble evakuert. Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
SKAPTE FRYKT: Med et bombebelte rundt livet gikk den nå 62-årige mannen om bord på linje 6 i Göteborg sentrum, og truet med å sprenge sporvogna i lufta. Et stort område ble sperret av, og en rekke butikker og restauranter ble evakuert. Foto: ADAM IHSE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 62-årig svensk mann som i 2009 truet med å sprenge en trikk i lufta i Göteborg, fikk i ettertid jobb som psykiatrisk sykepleier på Rikshospitalet i Oslo, skriver Aftonbladet.

Mannen ble dømt til åpen soning, og lever i frihet i påvente av at ankesaken kommer opp. Det gjorde det mulig for ham å dra til Norge og få jobb her.

Bombebelte Det var 29. oktober 2009 at mannen dukket opp på linje 6 i Göteborg sentrum og spredte betydelig frykt da han, med et bombebelte rundt livet, truet med å sprenge sporvogna i lufta.

Et stort område i sentrum av byen ble avsperret, og en rekke butikker og restauranter ble evakuert. Etter hvert gikk mannen av trikken ved Linnéplatsen og ble overmannet av politiet.

Bomba han hadde på seg, var skarp - men manglet en komponent som trengtes for at den skulle detonere.

- Ville skytes I avhør forklarte mannen - som har en historie i psykiatrien, både som pasient og pleier - at han aktet å sprenge seg selv, eventuelt provosere politiet til å skyte ham.

I desember 2009 ble han dømt til åpen soning for truslene og brudd på våpenloven. Fordi han ga et «klart og troverdig inntrykk» under rettsforhøret, kom tingsrätten til at de ikke kunne dømme ham til en frihetsberøvende straff.

Aktor Per Håkan Larsson ønsker imidlertid at bombemannen skal sone i fengsel, og har anket dommen.

«Pause» 25. februar kommer saken opp for hovsrätten (svensk «lagmannsrett», red.anm.). 62-åringen har «tatt en pause» fra jobben på Rikshospitalet siden august i fjor, i påvente av ankesaksforhandligene.

Aktor Larsson ser ikke noen konflikt i at den dømte mannen jobbet på sykehus i Norge i soningstida.

- Hvis han er frisk, skal ikke hans fortid diskvalifisere ham fra arbeidsmarkedet, sier den svenske påtaleadvokaten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling