Svensk bruktbilselger hevder Malthe-Sørenssen ba ham spille falsk kilde i Høiness-saken

Malthe-Sørenssen hevdet det fantes en hemmelig kilde i Dubai med nye opplysninger.

ARVET 100 MILLIONER:  Kjendisadvokat Mona Høiness ble beskyldt for å forfalske testamentet til ekteparet Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
ARVET 100 MILLIONER: Kjendisadvokat Mona Høiness ble beskyldt for å forfalske testamentet til ekteparet Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I april 2014 konkluderte lagmannsretten at advokat Mona Høiness ble enearving av formuen til det barnløse og velstående ekteparet Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl.

Slektningene til Urdahl krevde at testamentet i favør av enearvingen Høiness ble kjent ugyldig. De mente at kjendisadvokaten utsatte den gamle kvinnen for utilbørlig påvirkning da testamentet ble nedtegnet.

Hyret Malthe-Sørenssen Den tidligere journalisten Geir Selvik Malthe-Sørenssen jobbet på den tiden som utreder, og fikk et «åpent» oppdrag av Urdahl-slektningene i september 2012.Utrederen skulle blant annet sjekke opplysninger om at Per Urdahl skulle ha lest inn et nytt testamente på lydbånd i 2001, året før han døde, og hevdet like etterpå at han satt på opplysninger fra en anonym kilde om at Mona Høiness' ektemann Erik Overgaard skulle oppbevare en pc i Dubai med nye testamentopplysninger.

PC-en skal ha vært til salgs med kompromitterende opplysninger på harddisken om tilblivelsen av det omstridte testamentet. Advokat Fred A. Gade, som representerte Urdahl-slektningene i saken, har forklarte seg overfor lagmannsretten om en anonym telefon han fikk midt under saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer