Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk direktør tiltalt for drap på norsk kvinne

Den norske kvinnen og tiltalte var samboere.

JAKTER VITNER: Sjokkerte naboer forteller om dramatiske scener etter at den norske kvinnen ble funnet drept i Stockholm. Reporter: Audun Hageskal. Video: Frank Karlsen. Vis mer

En norsk kvinne ble funnet død i en leilighet i Stockholm mot slutten av august. På adressen påtraff politiet en mann i 50-åra, som ble siktet for å ha drept kvinnen. Nå er mannen tiltalt for drap.

De to var samboere i leiligheten på den eksklusive adressen i Stockholm. Kvinnen skal ifølge påtalemyndigheten ha blitt stukket flere ganger med kniv.

Ifølge påtalemyndighetens stevning til Stockholm tingrett, husker mannen «ingenting» av hendelsen.

Mannen er en framgangsrik direktør for et svensk selskap med omsetning på flere hundre millioner kroner årlig.

Eks-kone i retten

TILTALT: Den svenske mannen i 50-åra ble torsdag tiltalt for drapet på sin norske samboer.
TILTALT: Den svenske mannen i 50-åra ble torsdag tiltalt for drapet på sin norske samboer. Vis mer

Den nå tiltalte mannen nekter for å ha drept kvinnen, sier Christina Voigt ved påtalemyndigheten i en pressemelding.

- Han sier at han ikke har noe minne om hendelsen. Vi har derfor lagt et puslespill ved hjelp av hovedsakelig tekniske bevis for å finne ut av hva som har skjedd, sier hun.

Mannen skal ha bedt om psykiatrisk behandling dagen før drapet, ifølge Aftonbladet. Flere vitner, blant annet naboer som skal ha observert en krangel mellom mannen og kvinnen på deres balkong, er innkalt som vitner. Det samme er direktørens eks-kone.

Framgransrik

I årevis har den svenske mannen i 50-åra, som er siktet for å ha tatt livet av sin norske samboer i Stockholm onsdag, hatt stor suksess i næringslivet. I over ti år har han ledet et av Sveriges store selskaper innen skjønnhetsprodukter.

Lukrative salgsavtaler med store, internasjonale merkevarer har gitt gode resultater. Salg av blant annet hudpleieprodukter og kosmetikk har blitt stor business.

Millionærdirektøren og hans norske samboer skal de seinere åra ha jobbet sammen - han som sjef og hun som ansatt. Forholdet mellom de to skal først ha blitt offentlig kjent for et par år siden. De skal så ha blitt samboere i 2017.

Anonymt liv uten luksus

Til tross for inntekt på flere millioner, skal de to ha levd et nøkternt og tilbaketrukket liv, blottet for luksus eller store fester. Ingen av dem har biler registrert på seg. For kort tid siden gikk de imidlertid til innkjøp av den ene toppleiligheten på Södermalm - et av Stockholms dyreste boligområder. Mannen blir i tillegg beskrevet som en som viet livet til direktørjobben.

I leiligheten på Södermalm, hvor paret nylig hadde flyttet inn i sommer, var flere av naboene preget av sjokk.

Ingen av naboene hadde rukket å bli kjent med dem, men flere av dem fortalte til Dagbladet at alt så tilsynelatende normalt ut. 21. august 2019 ble bildet snudd på hodet. Da stormet politiet inn i boligblokka og pågrep den vellykkede forretningsmannen for drapet på sin samboer.

En av naboene forteller til Dagbladet at han fant blodspor i trappa etter hendelsen. Ei kvinne skal ha funnet en blodig kniv i bakgården, mens en tredje nabo skal ha våknet av lyden da politiet stormet inn i blokka.

503 Service Unavailable