Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk drapsdømt truet på livet av medfanger

Flere satt på isolasjon.

Tegning av Anders Eklund sammen med sin forsvarsadvokat Leif Silbersky under rettssaken i Stockholm tingsrätt i 2008. Tegning: Lotta Jarlsdotter / NTB scanpix
Tegning av Anders Eklund sammen med sin forsvarsadvokat Leif Silbersky under rettssaken i Stockholm tingsrätt i 2008. Tegning: Lotta Jarlsdotter / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapsdømte Anders Eklund er blitt truet på livet av andre innsatte i fengselet i Tidaholm i Sverige. Flere av medfangene, deriblant knutbypastoren, er derfor satt i isolasjon, ifølge Aftonbladet.

Eklund ble flyttet til Tidaholm sørvest i landet av sikkerhetsgrunner fordi han ble utsatt for vold i det forrige fengselet han sonet i. I Tidaholm ble han plassert på en avdeling for innsatte som ikke kan sone i vanlige avdelinger.

- De er som oftest dømt for grove forbrytelser mot kvinner og barn, og de står derfor lavt i kurs hos de andre innsatte, sier en kilde til avisen.

I 2008 ble Eklund dømt til livstid for drapene på Engla Juncosa Höglund (10) og Pernilla Hellgren (31). Eklund tilsto både drap og voldtekt i begge tilfeller.

På avdelingen Eklund ble flyttet til, sitter Helge Fossmo, den drapsdømte pastoren som soner 24 år for det mye omtalte drapet og drapsforsøket i småbyen Knutby, øst i Sverige.

Eklund skal først ha blitt fryst ut av de andre innsatte, som fortalte personalet at de ikke ville ha ham der.

- Hvis han ikke ble flyttet, ville de ikke ta ansvar for hva som kunne skje. Underforstått lå det en trussel om at han kunne bli ihjelslått, sier den ikke navngitte kilden Aftonbladet har snakket med.

Fengselet mente først det var nok å sette Fossmo i isolasjon, men det viste seg etter hvert at dette ikke var tilstrekkelig. Ytterligere fire innsatte ble satt i isolasjon, og ifølge kilden har det fungert.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media